Peugeot 405: zoek handleiding/bokken

Bouwjaar: 1990

Hallo ik zoek een handleiding van de peugoet sr 1.9I u9
Ik heb deze auto pas gekocht en heb het probleem dat als ik rustig rijd hij gaat bokken en het metertje dat aan de rechtse kant zit loopt snel omlaag.Aangezien dat ik een handleiding niet heb kan ik niet nakijken waar dat metertje van is.Wie kan mij helpen?De garage komt er ook niet uit wat het is.Bougies en kabels en bezine filter zijn nagekeken maar helaas.Ook heb ik er een injectie reiniger in gedaan maar ook dit helpt niet.

groetjes

joy5991

Geplaatst door joy5991 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Yzord (0), 19 jaar geleden

bdp sensor?

joy5991 (0), 19 jaar geleden

kan ik deze laten door meten bij een garage om te kijken of deze nog goed is?

Yzord (0), 19 jaar geleden

Nou, probleem bij bdp is dat hij of werkt of niet. Je kan hem makkelijk eraf halen en even schoonmaken. Hij moet ergens op je versnellingsbak zitten en is een zwart dopje die met een boutje op je bak zit.

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb dit probleem ook gehad met een 405 1.9 sri dkz motor heb er 3 maanden aan gesleuteld en alles vervangen: bdp sensor,kun je zeer slecht bij komen,(heb ik nog een),luchtweger(heb ik nog een goede)bobine(heb ik ook nog een) injectoren(heb ik ook nog)ontstekinmodule(heb ik ook nog) lambda sonde(heb ik ook nog een ) en het bleef hetzelfde bij mij was het steeds tussen de 1000 en 2000 toeren bokken, voor de rest liep die goed.ECU uitgelezen(is makkelijk met 1 draadje te doen) en er waren geen foutcodes, 3 keer injectiereiniger enz enz . ik ben er nooit achter gekomen wat het is en heb hem van ellende weg gedaan

een handleiding/onderhoudsboekje heb ik ook nog compleet

joy5991 (0), 19 jaar geleden

ja heb het gemerkt bdp sensor ligt het ook niet aan en de rest ook niet.door laten meten heeft ook niet geholpen.even heeft ie het weer goed gegaan nu is het weer precies hetzelfde.hij houdt in net of hij geen bezine meer krijgt of net of er lucht in zit.zeer lastig want de garage weet het ook niet.

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

bij welk toerental doet ie het??

joy5991 (0), 19 jaar geleden

zelfde als die bij jou tussen de 1000 en 2000.
als ie koud is doet ie het war erger en als ie langer gelopen heeft.tussen door loopt ie wel goed maar niet zoals het hoort.

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

je zut wel teleurgesteld zijn mijn verhaal te lezen?

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

zeg wat je kunt proberen is de stekkers(2 stuks) van de lambda eens gewoon los te gooien en dan kijken of ie het beter doet. deze zitten onder de ijzeren steun van het luchtfilter. bij mij heeft dit nl een tijdje gezorgd dat het bokken weg was.het motormanagment lampje gaat wel branden na een tijdje rijden maar daar moet je effe niet naar kijken,gewoon proberen wat het resultaat is

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.