Peugeot 307: stuurservo olie

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Bij controle met peilstok staat stuursevo olie iets onder min. Hoe verves je deze en welke soort moet erop? Peil je de olie met ingedraaide dop of met niet ingedraaide dop? Bij het afdraaien hoor ik soms een piepend metaalgeluid , kan de dit de oorzaak zijn van de weinig servo olie (geluid is er enkel als er afgedraaid wordt en er verrokken wordt).

bedankt

jiens

Geplaatst door jiens (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Peilen met stilstaande koude motor en de dop niet vastgeschroefd. Bijvullen Met ATF...Automatische Transmissie Vloeistof. Verversen is niet gebruikelijk. In de uiterste stand van het stuur en de wielen wordt het sturen maximaal bekrachtigd. Dit hoor je. Te weinig vloeistof kan voor lucht (schuim) zorgen. Te weinig vloeistof kan komen door lekkage. Ook is het mogelijk dat in de pomp lucht binnenkomt, hierdoor ontstaat schuim en het reservoir loopt over van schuim. ook dan ben je vloeistof kwijt.

De lucht komt in de pomp langs de oliekeerringen (ook dit is soms te horen) De lucht komt binnen omdat de pomp onvoldoende ATF binnenkrijgt uit het reservoir. De ATF moet via de zg zuigslang uit het reservoir in de pomp kunnen stromen. De pomp zuigt aan die slang. Als die slang verstopt is heb je het euvel..De verstopping van de slang komt meestal doordat deze soms geknikt is. Door het knikken gaat de pomp maximaal zuigen. Daardoor kan de binnenste voering van de zg gepantserde slang los scheuren en definitief zorgen voor een slechte doorstroming.

Ik praat over de dikke slang welke van het reservoir naar de pomp gaat. Die slang is niet zo duur. Vervang hem. Snij de oude in de lengte open en je weet of het zo is. Soms kun je zo al zien dat de slang bv door het kantelen van de motor een knik vertoont.

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Total fluide DA hoort hierin, verkrijgbaar bij dealer. Is GEEN ATF.

jiens (0), 11 jaar geleden

ik weet genoeg,

bedankt voor reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum