Peugeot 806: te weinig turbodruk

Bouwjaar: 2000

Hallo heren,
Heb hier een 806 HDI 2.0 van 2000. Soms helemaal geen vermogen meer. Bij uitlezen foutcode turbodrukregeling. Bij uitlezen turbodruk geeft hij niet meer aan dan 1600 mbar. Bij mijn weten moet dit tot 2000 mbar komen. Alle vacuumslangen gecont. en regelventielen vervangen. Bij controle van de turbo zat er veel speling op het asje(+/- 1 mm) Heeft iemand ervaring met defecte turbo's met dit type auto. Auto heeft 120.000 km gelopen.
Wie weet raad??
Alvast bedankt René

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

Foutcode is trouwens 0246 Drukomzetter turbodrukregeling regelafwijking en turboslangen zijn ook gecontroleerd op lekkage.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Geen lekkage van de interkoeler??Komt nog wel eens voor.

emilio2696 (0), 19 jaar geleden

Ik denk Oldtimer gelijk,kijk en luister eens door de voorgrill linksvoor,daar blaast er dan iets lucht langs de interkoeler,precies bij de overgang van koeler/harde gedeelte.

erl2995 (0), 19 jaar geleden

Geheid je turbo stuk, het komt met deze asjes vrij precies, zeker met de uitgelezen storing

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

We hebben laatst ook zoon geval gehad, af en toe helemaal geen turbodruk. Intercooler lekte maar een heel klein beetje. Motor ebe ziet echter een verschil omdat de gemeten hoeveelheidlucht niet overeenkomt met de daarbijhorende turbo druk. Hij weet echter niet of die te hoog of te laag is en daarom verlaagt hij de druk dan uit veiligheidsredenen. (noodloop). Als het een 16 klepper is kan het membraam van de swirklep ook lek zijn. was ook zo bij ons en membraam van egrklep was ook lek.
wat speling van de turbo betrefd ,dat lijkt mij niet helemaal abnormaal een turbo heeft dubbele lagers dus ook dubbele speling om het zo maar eens te zeggen.
Voor het controleren van de intercooler kan je het beste de voorbumper demonteren anders zie er geen snars van. Succes.

greefje (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de intercooler lek is dan komt er op de plaats van de lekkage ook olie naar buiten. kijk eens of er een olievlek op zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.