Peugeot 306: Temperatuurmeter doet vreemd en startproblemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw8

306 1.9D met dw8 motor. Probleem temp. meter jumpt op en neer tussen 60-90 graden. Ik wil de temp voeler testen maar weet niet welke het is en hoe je dat doet.
Ik heb twee sensors op het thermostaathuis een groen met 2 draden en een blauw met 4 draden, ik denk dat het de blauwe is. De thermostaat is nieuw dus daar ligt het niet aan. Nu heb ik ook nog startproblemen bij koude start en een tijdje daarna (stotteren motor). De dealer zei dat deze sensor een functie heeft in het gloeicircuit en dus dat het mogelijk is dat hij hierdoor slecht start. Kan iemand mij vertellen hoe dit werkt en of dat klopt.

theunheebink

Geplaatst door theunheebink (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Controleer eerst maar eens de massakabel bij het oog op de versnellingsbak.
en inderdaad heeft de groene sensor een functie in het gloeisysteem maar meer inde vorm van de lengte van de nagloeitijd dus als je hem eraf trekt neemt de voorgloeiinstalatie de maximale tijd aan, wat je dus rustig kunt doen om te kijken of dat helpt

theunheebink (0), 15 jaar geleden

Ken je de functie van de twee sensoren die op het thermostaathuis zitten, dit zou ik wel willen weten om het beter te snappen hoe het allemaal werkt. De groene is dunner M14 met 2 draden de blauwe M22 met 4 draden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum