Peugeot 306: Weerstands blok kachelventilator 306

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Kan iemand`mij vertellen waar ik het weerstandsblokje van de kachelventilator kan vinden. Als ik de ventilator rechtstreeks aanstuur is deze ok via de schakelaar werkt deze niet. En ja ik heb de zekeringen gecontroleerd.
Wie o wie weet het zodat ik niet het hele dachboard hoef te sloopen.....

Bwana*

Geplaatst door Bwana* (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Er zijn 2 mogelijkheden afhankelijk van het systeem.
Hij kan zitten op de grondplaat waar ook de kachelventilator op zit. Kachelventilator zit vanaf onderzijde vast met een 3-tal schroefjes en zou dan naast de voet van de ventilator zitten als halve maan alu kleurig geval.
Het meest waarschijnlijk is boven in het kachelhuis, te bereiken door demonteren van de rechter plaat onder de voorruit (buitenzijde), het demonteren van een metalen steunplaat en rubber tunneltje.

Bwana* (0), 15 jaar geleden

Ok Hans dank je wel !! Zal onder de voorruit kijken want die halvemaan heb ik niet kunnen vinden.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Alstie geen airco heeft dan zitie bovenin het kachelhuis.

Cyberstorm77 (0), 15 jaar geleden

Bij mij is dit blok een week geleden gerepareerd en wat ik begreep is dat hij links boven het kachelhuis zit. Je kan er van binnenuit wel bij, maar het schijnt zeer lastig te zijn om hem te de- en monteren.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Cyberstorm77]Bij mij is dit blok een week geleden gerepareerd en wat ik begreep is dat hij links boven het kachelhuis zit. Je kan er van binnenuit wel bij, maar het schijnt zeer lastig te zijn om hem te de- en monteren.[/quote]
Bij 306: als de kachelventilator er uit is, kun je er inderdaad bij, alleen je krijgt em er niet uit. Dat gaat via de andere kant, dus vanaf buiten onder de voorruit......en het valt best wel mee om em te vernieuwen.

Jaap132 (0), 15 jaar geleden

Kijk ook eens of het relais nog goed is (boven je zekeringen rechtse relais). Was bij mij ook kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.