Peugeot 605: ten einde raad, auto valt stil, houd in , hoog toerental

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.1

Ik ben ten einde raad , mijn peugeot 605 doet al een hele tijd raar. Hij houd soms in als ik op de snelweg rij.
Je voelt gewoon dat je veel gas geeft maar dat hij niet zo snel gaat als hij wel kan en dan soms gaat hij weer heel goed en reageert enorm op de gaspedaal.
Sinds enkel weken valt hij ook stil na het starten , als diesel notabene . Ik pompte dan altijd op het zwarte knopje van de mazoutfilter en dan ging hij weer. Maar nu laat hij het helemaal afweten en valt zelf stil op de autosnelweg.
Ook is hij al ontlucht om na 2 dagen terug stil te vallen !
Momenteel staat de auto bij de garage (help!!) en is de brandstoffilter reeds vervangen.
Is er iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en dit heeft kunnen oplossen zonder al te grote kosten ?
Alvast bedankt voor alle goede raad.

bloem31

Geplaatst door bloem31 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Misschien dat het brandstofsysteem toch ergens lucht pakt. Zou goed de retourslangetjes bekijken. Worden op den duur hard en gaan dan scheuren.

El Xantia (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk ook lucht. Heb laatst zelfde klacht gehad bij een XM met zelfde motor. Bleek de voorverwarmer voor de diesel te zijn. Probeer die eens buiten te sluiten. Hij zit op de zijkant van de motor (bakzijde).

davy2038 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo,inderdaad de voorverwarmingsblokken durven nog al eens de boosdoener te zijn zoals xantia zei,kun je eens uitsluiten of te wel eens rechtstreeks op de mazoutpomp een extern brandstofreservoirtje aan te sluiten,kun je probleem met de pomp uitsluiten als hij het goed doet en moet je gaan zoeken in het brandstofcircuit ,het membraam van de brandstoffilter durven ook wel eens te verduren,oplossing hiervoor is een andere kop er op te plaatsen,maar best kun je eerst beginnen met een doorzichtige leiding te plaatsen tussen brandstofpomp en filter
kun je zien of er lucht opkomt
suc6

werner1 (0), 17 jaar geleden

ook ik heb lang gesukkeld met dat probleem.Doorschijnende darm plaatsen is indedaad de oplossing om het probleem aan te pakken,zo ZIE je de luchtbellen komen!Bij mij werd er lucht aangezogen in het brandstof systeem,langs maar liefst 3 wegen
1)membraan van de pomp brandstoffilter:revisiekitje kopen ofwel compleet vernieuwen dus.
2)warmte wisselaartje op de cylinderkop.Ik heb daarvoor ingang en uitgang gewoon doorverbonden.Je hebt die warmtewisselaar echt niet nodig!
3)aanzuigleiding van de brandstoftank.Je verwijderd de achterbank-zitting en daar vind je een aanzuig-en een retourleiding.Deze zitten geperst op kunststoffen pijpjes die op hu beurt in aluminium zijn geperst.Daarin waren kleine vermoeidheidsscheurtjes.Je kunt die met een gepast middel afdichten.Ikzelf moest uiteindelijk een nieuwe vlotter kopen.
Good luck!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum