Peugeot 406: Tik in motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Mijn 406 (210.000km) laat sinds kort een tikkend geluid van onder de mototkap horen. Het is een soort bonkige tik die uit de het motorblok lijkt te komen.
Het tikken is niet te horen direct na een koude start, maar treedt op als de motor enigszins is warmgedraaid. Tijdens het stationair draaien is te horen dat de snelheid van het tikken toeneemt bij een hoger toerental.
De tik is in de auto te horen tot een snelheid van ca 25 km/uur daarboven door het overige motor- en windgeluid niet meer.
Verder loopt de motor zonder merkbare problemen.
Wat kan dit zijn? De distributieriem?

KJ

kjdkraker

Geplaatst door kjdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Dit klinkt niet als een probleem met je kleppen, dus er zal iets kapot zijn. Wat dat is, is zo moeilijk te zeggen, ik zou er zsm mee langs de dealer gaan voor je motor in de soep draait door een kapot drijfstanglager o.i.d.

kjdkraker (0), 17 jaar geleden

Ik was ook bang voor een mechanisch probleem en ben daarom vanmorgen naar een Peugeot dealer geweest.
Het was gelukkig geen mechanisch probleem maar een probleem met de ontsteking. Een defect aan een bobine-buisje zorgde ervoor dat de ontsteking niet goed verliep. (Ik heb eigenlijk geen idee wat zo'n buisje is of doet, maag goed.)
De monteur vertelde dat een dergelijk defect, of een loszittende bougie, een karakterisiek tikkend geluid geeft.
Het is inmiddels al verholpen en m'n 406 loopt weer als een zonnetje. :-)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.