Peugeot 406: Tikkend geluid bij het gas geven of gas loslaten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V AUT

Hallo,

Bij het grof gas geven of grof gas loslaten hoor ik soms een tik-geluid bij mijn Automaat? Het gebeurt dus niet elke keer en het lijkt alsof zich dat geluid aan ge carosserie overdraagt. Je hebt het gevoel alsof het van rechts voorin komt. Het geluid doet zich bij lagere snelheden voor.

Weet iemand waaraan het kan liggen? Hangt het samen omdat het een automaat is?
Verder is de auto in prima staat, maar ik maak mij toch wat gedachten, want de vakantie staat voor de deur.

groet,

Eldar

Eldardelic

Geplaatst door Eldardelic (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

muj407 (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een 406 Break (geen automaat) met een vergelijkbaar probleem. Als ik een constante snelheid heb is er geen getik, trap ik de koppeling in en laat ik de auto uitrijden begint het getik, hoe lager de snelheid hoe harder het getik. Weet alleen dat het van voor uit de auto komt, niet of het van links of rechts komt, ik voel de tik ook in het stuur. De auto is twee keer naar de garage geweest met dit probleem, op de brug, alles gecontroleerd, en op de brug de boel onbelast laten draaien maar dan treed het probleem niet op. Ze vermoeden dat het een versleten homokineet is maar dan moet je de boel los gaan trekken om te kijken wat er precies kapot is en dat loopt in de papieren. Ook ik wil er mee op vakantie, in de garage zeiden ze dat ik er niet mee stil kan komen te staan, maar ik heb het er niet zo op. Heeft de garage gelijk ??

groet,

Jan

Eldardelic (0), 15 jaar geleden

Ik zou het niet weten, wat ik heb gehoord is dat als de homokineet versleten is, dat je het geluid constant hoort. Echter bij mij is het een enkel tik-geluid en doet zich het geluid niet elke keer voor. Alleen soms bij het gas geven of gas loslaten, en meestal in een bocht naar rechts. Maar ook soms op een recht stuk. Het is één enkel tik-geluid, naar mijn gevoel van rechts voor.
Vroeg me af of iemand van de deskundigen mij kan helpen?

groet,
Eldar

Eldardelic (0), 15 jaar geleden

Correctie: Nu krijg ik elke keer een enkel tik-geluid wanneer ik mijn automaatbak op D zet. Dus als ik weg wil rijden hoor ik één keer "tik".
Datzelfde geluid hoor ik ook dus wanneer ik bv. onvoorzichtig gas geef, of gas los laat.

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn???
bvd.

Eldar

cycle (0), 15 jaar geleden

Tegen muj407:

Is je drukgroep lager. (of dit ook voor automaten geld weet ik niet)

Eldardelic (0), 15 jaar geleden

Dank voor je input!
Hm ik vroeg me af of het misschien aan de koppeling van de automaat zou kunnen liggen?? Want het gebeurt telkens wanneer ik hem op D zet, dus in de versnelling zet. En bij lagere snelheden (2e en 3e versnelling) bij het geven/loslaten van gas. En het is slechts één tik-geluid. Dus dacht ik dat komt doordat de koppeling in actie komt?

groet,
Eldar

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.