Peugeot 406: trillende pook

Bouwjaar: 1996

in de 5e versnelling trilt mijn pook, hij schiet niet uit de versnelling en het is op zich niets ernstigs alleen van het geluid wordt ik gek...
Als ik de pook een halve centimeter naar voren duw (handmatig) dan is het over, duw ik te ver dan krijg ik weer een andere trilling.
Ik heb al geprobeerd om een elastiekje om de pook te doen en hem daarmee iets naar voren te trekken maar dat is niet gustig voor de andere versnellingen.
want zodra ik nu de 2e of 4e versnelling kies staat het elastiek zo strak dat hij er makkelijk uit kan springen.
Iemand vertelde mij dat ik gewichtjes aan de schakelstangen kan bevestigen waardoor ik de frequentie verander en misschien het trillen zo oplos (mazda schijnt dit fabriek-af zelfs te doen), hier ben ik echter nog niet aan toe gekomen maar ik heb er een hard hoofd in dat dat gaat werken.
Ik heb alle schakelstangen en scharnierpunten al vervangen, daar werd het trillen wel iets minder van maar het is nog niet weg.
Is er iemand anders die hier ervaring mee heeft.

Thijs11381

Geplaatst door Thijs11381 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wkhoek (0) PRO, 19 jaar geleden

WIJ HEBBEN VOOR DIT PROBLEEM AL EENS DE 5E VERSNELLING VERVANGEN. DAN BEN JE ER DEFINITIEF VANAF

Thijs11381 (0), 19 jaar geleden

Dat heb ik ook overwogen, ik heb er ook aan gedacht een andere bak eronder te zetten, ik kan een ruil-bak krijgen voor ongeveer ¤550,- maar als alleen de 5e versnelling een goedkopere optie is dan wil ik dat natuurlijk eerder overwegen...
Wat waren de kosten bij jou toen je dat deed?

wkhoek (0) PRO, 19 jaar geleden

Materiaal kosten ca 260 euro ex. daar komt bij dat de 5e versnelling veel eenvoudiger is te verv dan de komplete bak. De 5e groep zit nl. achter het blikken deksel aan de l zijde van de auto.

Thijs11381 (0), 19 jaar geleden

In dat geval zal ik inderdaad eens gaan overwegen om alleen de 5 te vervangen.
Ik neem aan dat ik de benodigde onderdelen gewoon bij de Peugeot-garage kan krijgen.
In ieder geval hartelijk dank voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum