Peugeot 406 1.8 16v: Vervangen/repareren display

Bouwjaar: 2000

Hallo,

In het middenconsole van de auto bevind zich een LCD dat normaal gesproken dingen als verbruik, temperatuur en tijd weergeeft. Helaas is dit LCD kapot gegaan, dat wil zeggen: een aantal datalijnen doen het niet meer (je ziet dus strepen)
Is het mogelijk om alleen dit LCD te vervangen cq. te repareren of moeten er meteen een heleboel kostbare onderdelen aangeschafd worden? (en weet iemand toevallig een onderdeelnummer van dit LCD?)

Mocht er nog meer info nodig zijn dan hoor ik dat graag.

Tom11514

Geplaatst door Tom11514 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Tom, het onderdeelnummer kun je het beste even opvragen bij de dealer, er kunnen er namelijk ongeveer 7 verschillende inzitten. Als je het chassisnummer opgeeft kan de dealer eenvoudig het juiste onderdeelnummer opgeven. Het monteren kun je wel zelf doen,maar na montage moet het nieuwe display mbv van de testapparatuur getelecodeert worden anders werkt hij niet. De display kan dus niet gerepareert worden. Het vervangen en telecoderen van de display moet dus voldoende zijn om dit euvel op te lossen. Verder geen onderdelen vervangen dus.

Theo11334 (0), 19 jaar geleden

Het kan ook een contact probleem zijn. Ik ken dit LCD display niet maar vaak zitten er aan de randen van het glas een soort rubberen contactstrippen. Door die goed (opnieuw) aan te drukken, zouden de lijnen weer kunnen gaan werken. Of domweg het aansluitkabeltje zelf loshalen en weer vastzetten,

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.