Peugeot 407: trilling bij verdraaien van stuur

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Deze auto had trilling bij het verdraaien van het stuur. De dealer tipte ons op eem modificatie van de stuurleiding met een resonatie demper er in.
De leiding vervangen en de trilling was inderdaad weg. We hadden het olie niveau op advies van de dealer ook 1 cm boven maxium gezet. We hadden ook het systeem goed ontlucht. Nu kwam de klant weer terug met de trilling en het olie niveau was te laag. Controle op het systeem gedaan en nergens geen lekkage te vinden ook niet rond de stuur hoezen en voelde ook droog aan. Ik kreeg niet het gevoel dat er in de hoezen olie zou zitten. Daar was ook alles te droog voor geen enkel spoortje vettigheid. Volgens de klant was de klacht snel terug gekomen maar melde ht pas afgelopen week. De klant had ondertussen bijna 10.000 gereden.

Ik lees hier over dit probleem dat er iets met de stuurpomp kan zijn. De dealer keek over iets van bekend is en kon er niets van vinden.

Is dit toch een stuurpomp of was het toch nog lucht?
Waar kan de olie gebleven zijn?

volvoxc90

Geplaatst door volvoxc90 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 13 jaar geleden

stuurbekrachtingsvloeistof bijvullen tot inderdaad 1 a 2cm boven max
anders zou door de langere tijd met te lage niveau pomp inwendig kunnen beschadigen
stuurpomp zijn niet goedkoop enige voordeel is dat je er makkelijk bij kunt voor vv

volvoxc90 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan vraag ik me nog af waar de olie blijft? Was voldoende olie ingedaan na vervangen van de leiding als het lucht is geweest is het toch een flinke bel geweest.

wkhoek (0) PRO, 13 jaar geleden

zojuist hier ook 1 binnen gehad met zelfde klacht. ook 10000 geleden al eens bijgevuld, deze lekte thv de linker langsbalk, vlakbij de voorkant van de wagen. Hier zit een lagedruk leiding. De leiding gaat hier over in een slang, deze slang zit met een gewone slangklem vast. Deze klem vervangen, waarschijnlijk is deze wagen daarmee klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.