Peugeot 407: diverse styoringen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 120 kw

foutcodes:
P1645 VOERTUIGSNELHEIDSBEGRENZING
P0223 SIGNAAL PEDAALSLAG SENSOR 1
P0228 SIGNAALPEDAALSLAG SENSOR 2
P121 GASKLEPMOTOR SENSOR
P1161 GASKLEP POSITIE
P122
P1134 GASKLEPMOTORSENSOR POTENTIOMETER
P1153 GASKLEPREGELING
DISPLAY STORING ESP ASR EN STORING MOTORMANEGMENT
JE KUNT GEEN GAS MEER GEVEN MOTOR LOOPT NOG WEL
ALS JE DE ACCUPOOL LOSNEEMT EEN LANGE TIJD KUN JE DE STORINGEN WISSEN EN LOOPT DE MOTOR WEER GOED
NA VERLOOP VAN TIJD KOMT DE STORING WEER TERUG EN DE TIJD VAN HET KLOKJE IS OP 000 GAAN STAAN
WIE WEET HIER MEER VAN
GROET EVERT

autoprofi

Geplaatst door autoprofi (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

De storingen in ESP/ASR en snelheidsbegrenzing ontstaan naar alle waarschijnlijkheid door de storingen van het gasklephuis doordat deze systemen niet de juiste informatie over gasklepstand enz. ontvangen.
Om de oorzaak van de storingen aan gasklep te localiseren zul je in ieder geval over het juiste schema moeten beschikken. Het aansturen van de gasklep en/of controleren van de werking tijdens lopen van de motor m.b.v. de juiste diagnoseapparatuur is ook wel handig. Kortom...het LIJKT op een kapot gasklephuis, maar voor meer zekerheid zal er toch meer onderzoek gedaan moeten worden.........dealerwerk?

koen206 (0) PRO, 13 jaar geleden

controleer de grijze stekker van de motorcomputer maar eens, zie je daar koelvloeistof zitten heb je de dader al, de koelvloeistof lekt de stekker van de koelvloeistofsensor in en loopt de hele draad door naar de motorcomputer. Op de grijze stekker van de motorcomputer zit de verbinding naar de gasklep.
De storing van de ESP/ABS is een gevolg van.

succes Gr koen

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Das een goeie tip Koen! Inderdaad goed mogelijk. Heb dit ook al gehad bij diverse modellen en inderdaad ook al bij 407, alleen dan de 2ltr. uitvoering, maar ook met gasklepstoringen. Hier kon achteraf uiteindelijk toch ook nog een nieuw gasklephuis op. Ondanks kabelboom, EBE en sensor vernieuwen en b.b.h. werkzaamheden, kwam gasklepstoring na 1 maandje terug.

harry4203 (450) PRO, 13 jaar geleden

idd, zie ook mijn topic betreffende de 407 2.2 uiteindelijk ook kabelboom en gasklep verv ivm koelvl.
had toen ook precies de storingen die dhr de jager ook beschrijft.

autoprofi (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt Koen, Het was wel de oorzaak de stekker was groen van binnen deze had ik vorige week al schoon gemaakt en een nieuwe sensor gemonteerd maar vannavond was de stekker weer smerig. ik zal een nieuwe kabelboom bestellen en de computer opsturen voor revisie .Is dit een goed idee of moet ik nog meer onderdelen bestellen . Gr. Evert ps de motor loopt weer.

harry4203 (450) PRO, 13 jaar geleden

bij zo'n auto moet je ook de bsi,sleutel,antennering (alles wat met de startond te maken heeft) meesturen. en zelfs dan kunnen aan deze comp weinig repareren. als je comp niet echt is beschadigd zou ik proberen em te laten zitten. volgens mij valt de prijs van eventueel een nieuwe comp ook nog wel enigszins mee.

Peugeot604 (0) PRO, 13 jaar geleden

vergeet niet de stekker van de sensor in het expantievat los te maken, anders heb je het probleem zo weer (is ook procedure van peugeot)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum