Peugeot 407: achterklep opent niet meer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

van mijn 407 SW opent de achterklep niet meer, als ik de hendel indruk hoor ik wel dat hij een signaal geeft maar de klep ontgrendelt niet, wel gaat het achterraam van slot als ik de hendel van de achterklep loslaat?

iemand enig idee? en hoe is de achterklep te openen dmv van een truckje zodat ik kan zien of er iets met het slot aan de hand is?

thanks

Rob

roanmarada

Geplaatst door roanmarada (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Om de achterklep te openen, eerst het achterraam dicht. Daarna via neergeklapte rugleuning van de A.bank de kofferruimte inkruipen , gewapend met zaklantaarn en kleine schroevendraaier, passend pennetje o.i.d.
Nu moet je op zoek naar het onderste slot. Als het goed is zit er aan aan de linkerkant in het zwarte slothuis een klein gaatje. Via dit gaatje kun je met het schroevendraaiertje of pennetje en enige handigheid het slotmechaniek ontgrendelen. Ik dacht dat dit gaatje zo bereikbaar was, maar misschien zit de bekleding van de achterklep er net voor?
Nog een tip: is het gelukt om de klep open te krijgen, stap dan niet triomfantelijk via de achterklep uit om vervolgens de klep weer dicht te gooien. (grapje)

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=hans4074]is het gelukt om de klep open te krijgen, stap dan niet triomfantelijk via de achterklep uit om vervolgens de klep weer dicht te gooien.[/quote]
[img]http://i.fokzine.net/s/schater.gif[/img]

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zie je het ook gebeuren? Zo'n gevalletje van buurman die bewonderend toe staat te kijken, trotse doe het zelverd die na 1 uur martelen, zwetend uit de koffer kruipt........!

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

ja dat zie ik gebeuren, die blik zou dan onbetaalbaar zijn,


jee open, er uit, pats boem klep dicht,

roanmarada (0), 13 jaar geleden

bekleding verwijderd met een priem in het gaatje het slot ontgrendeld en het bleek dat er een stukje rubber in het slot in de weg zat , dit verwijderd en slot werkt weer , al met al een half uurtje werk en geen buurman die lachend stond te kijken hoe ik mijn klep weer dicht deed .

bedankt voor het eerste advies , aan de rest had ik niet zo veel:-(

maar wel fijn dat er zo'n medium bestaat :-)

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=roanmarada]bedankt voor het eerste advies , aan de rest had ik niet zo veel:-([/quote]
Dat zeg je natuurlijk achteraf nadat je de tip al gelezen had.........? (LOL)

Maar goed te horen dat het gelukt is!

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk het ook Hans, dat ie de klep toch stiekem weer dicht gooide :P

lvdlaan (0), 11 jaar geleden

beste mensen.
ik heb EXACT hetzelfde probleem met de achterklep als roanmarada omschrijft in het eerste bericht. via de uitlees computer kan de achterklep wel worden ontgrendeld maar er zit geen vuil oid in het slot.
dus als je de grote klep ontgrendelt, dan gaat de ruit los. de schakelaar van de ruit doet niets en als je de ruit dichtdoet, dan blijft ie een aantal keer weer vanzelf ontgrendelen totdat ie op een gegeven moment wel in het slot valt.
men denkt aan een massa storing ergens in de bedrading maar waar moet je beginnen? de dealer wil alleen op uurtje factuurtje aan de klus beginnen maar ze willen niet zeggen of ze het vaker aan de hand hebben gehad.
wie kan me helpen?

roanmarada (0), 11 jaar geleden

is opgelost door een stukje rubber te verwijderen wat in het slot zat

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.