Peugeot 306: Uitvallen motor tijdens remmen (G3)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: LPG, Motorcode: XSI 2.0

Beste mensen,

Ik heb gister een andere auto opgehaald, met als grootste pre ten opzichte van mijn vorige (nieuwere) auto: LPG G3. Ik heb gister op LPG gereden. Dat gaat prima, maar niet binnen de bebouwde kom of als je de snelweg af wilt: zodra ik ga remmen valt de auto uit en moet ik opnieuw starten. Dat gaat prima, geen punt, maar levert wel gevaarlijke situaties op en is erg vervelend. Zou iemand mij kunnen vertellen wat dit zou kunnen zijn? En of het te verhelpen is en zo ja waar ik aan moet denken qua kosten? Ik heb tenslotte een flink bedrag neergelegd voor een oude G3 auto die dus niet goed op G3 rijdt... Wat helaas tijdens een proefrit dus niet naar voren is gekomen.

Alvast mijn dank!

Klarice

Geplaatst door Klarice (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Klarice

indien hij op benzine wel goed loopt,maar enkel op gas niet,zou ik eens langs een gasspecialist rijden.

Gr Stefan

Klarice (0), 14 jaar geleden

Op benzine loopt de auto goed, dat is alleen niet de insteek van de aankoop geweest. Daarom twijfel ik of ik de auto terug zal brengen (verborgen gebreken?) of dat ik er naar laat kijken. In ieder geval bedankt voor je antwoord.

Groetjes Klarice

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=Klarice]Op benzine loopt de auto goed, dat is alleen niet de insteek van de aankoop geweest. Daarom twijfel ik of ik de auto terug zal brengen (verborgen gebreken?) of dat ik er naar laat kijken. In ieder geval bedankt voor je antwoord.

Groetjes Klarice[/quote]
Vandaar dat ik al zei om er even mee langs de gasboer te rijden,wellicht een kleinigheid.

Succes..

Gr Stefan

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Zo te horen zijn er elektrische problemen met jouw installatie. De meeste garagebedrijven kunnen hier niets mee. Vage gasproblemen kunnen enorm veel tijd en geld kosten om te onderzoeken en reparaties zijn ook schreeuwend duur. Ik adviseer je de auto direct terug te brengen als dat nog kan. Ik heb een 306 met een 1.6 motor gehad waar ik in 4 jaar 100.000 km mee gereden heb. Na een half jaar begonnen de eerste problemen en die zijn ondanks 18 keer bij de garage geweest te zijn nooit helemaal opgelost en na verloop van tijd alleen maar erger geworden. Toen de teller op 100.000 stond en de auto helemaal niet meer op gas wilde rijden kreeg ik te horen dat de motor "op" was en dat er een hele nieuwe kop gemonteerd moest worden. Dat was de druppel en de auto is toen weggegaan. Niet naar laten kijken en meteen terugbrengen !

Klarice (0), 14 jaar geleden

Okay... Ik heb vandaag contact gehad met het LPG inbouw station bij mij in de buurt. Enkel het stellen van een diagnose kost mij al 75 euro. Daarbij ben ik er vandaag achter gekomen dat de auto op benzine ook hapert. Zou ik naar de verkoper kunnen gaan om de auto terug te brengen op basis van verborgen gebreken? Ik heb tenslotte een lpg auto gekocht die niet op lpg rijdt... Tijdens de proefrit viel de auto uit (pas na geruime tijd) en de verkoper hield het erop dat de lpg tank leeg was. Hij had van tevoren al gemeld dat die bijna leeg was. Ik had inderdaad een rood lichtje zien branden, maar nu ik meer met de auto gereden heb, heb ik gezien dat dat rode lichtje altijd brand in het begin, om vervolgens op te lopen naar groen. Is hier enig recht te behalen...?

Alvast bedankt maar weer!

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Nee heb je, ja kan je krijgen.

Hans4040 (335) PRO, 14 jaar geleden

Klarice, ik zou niet afgaan op de ervaring van iemand die toevallig een slechte ervaring met LPG heeft.
Er zijn ook mensen die roepen "op gas moet je koken", maar dat is natuurlijk larie.
Het rode lampje brand altijd als je de auto start (op benzine) en gaat over naar groen zodra de auto op LPG loopt.
Ik zou toch naar een LPG specialist gaan voor een diagnose (bijvoorbeeld in de Vogelkersstraat) en de zaak laten afstellen.
Zoals stefan84 al zei: misschien een kleinigheidje.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum