Peugeot 406: Ventilator slaat af m.n. bij optrekken vanaf stilstaan - 406

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ineens viel op dat de ventilator van de verwarming/koeling niet werkte, en even later toch weer wel. Nu valt op dat met name bij het optrekken je ineens een "klik" hoort, en de ventilator wegvalt. Even later komt ie langzaam weer terug. De garage geeft aan dat dit waarschijnlijk aan een display ligt wat storing geeft, maar een vriend gaf aan een soortgelijk probleem bij een 306 te hebben gehad wat na wat "gerommel" achter het zekeringkastje bij het stuur weer was verholpen.

Aangezien we over een paar weken naar Zuid-Frankrijk gaan rijden zou ik graag zeker willen weten dat de airco niet gaat uitvallen.

Wie kan me helpen?

mschut

Geplaatst door mschut (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Heb je nog het "oude" type (Phase I) of het "nieuwe" type (Phase II, met heldere koplampen en die streep in de kleur van de auto door de achterlichten)? Bij het oude type willen de stekkers van de + en - op de ventilator wel eens slecht contact maken. Door daar wat aan te rommelen doet de ventilator het soms weer. Wellicht dat door het optrekken de stekkers even geen goed contact maken.

Bij de passagiers zijde, het schoppaneel verwijderen. Dan zie je een zwarte ronde ton. Dat is de aanjager. Daar gaan twee dikke draden naar toe, een zwarte en een rode. Kijk die stekkers eens na. Wellicht zijn ze wat zwart geblakerd en is dat je probleem.

Moose (0), 17 jaar geleden

Bij dat rommelen onder het dashboard is destijds een relais vervangen. Althans dat werd mij verteld door de garage.

mschut (0), 17 jaar geleden

[quote=Richard9710]Heb je nog het "oude" type (Phase I) of het "nieuwe" type (Phase II, met heldere koplampen en die streep in de kleur van de auto door de achterlichten)?[/quote]
Het is een nieuw type. geldt deze tip dan ook, of is deze relatief eenvoudige oplossing dan niet van toepassing?

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Nee, dan helaas niet. Het nieuwe type, althans mijn huidige 406, heeft andere aansluitingen. Kan uiteraard nooit kwaad om even te kijken en een beetje aan de bedrading friemelen. Mocht dan de ventilator toch uit gaan heb je mogelijk een draadbreuk of zo. Maar de slechte stekker verbindingen hebben vooral betrekking op het "oude" type.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.