Peugeot 406: Vervangen lampjes dashboardverlichting

Bouwjaar: 1996

Kan iemand mij uitleggen wat de manier is om dit te doen zonder het dashboard te vernielen door het op de verkeerde manier te doen?

Lex6594

Geplaatst door Lex6594 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Andre330 (0), 18 jaar geleden

is het een klik of een schoefsysteem? en waar wil je lamp(jes) gaan vervangen?

Lex6594 (0), 18 jaar geleden

Nou er zitten bovenin 3 schroeven. Als ik deze los heb, dan is er nog weinig beweging. Volgens mij moet het hele paneel dat ook over de ventilatieroosters die midden in het dashboard zitten eruit. Maar dat zit denk ik geklikt op een of andere manier!

jos5955 (0), 18 jaar geleden

dan moet je met een spatel langs de middelste ventilatieroosters los gaan trekken. het linker ventilatierooster zat bij mij vast en brak af...(links naast het stuur) achteraf kon ik niet zien wat wel de goede manier was. misschien heeft iemand anders nog een tip.

jabijl (0), 18 jaar geleden

je moet het paneel tussen de roosters vanaf het rechtse rooster loshalen door er voorzichtig een spatel-een dik, niet scherp plamuurmes werkt ook prima- tussen te steken en dan het paneel los te werken. zodra dit los is je hand erachter en vanaf de achterkant "losduwen" naar voren. Als je halfverwege bent proberen het paneel te kantelen zodat je eerst de bovenkantlos kunt maken en dan de onderkant anders kans op breken van paneel. Verder helpt het ook als je eerst de roosters eruit haalt, dan heb je wat meer houvast....Het paneel zit vastgeklikt, dus je je kunt een paar x een krakend geluid horen.

succes

rubenrispens (0), 18 jaar geleden

Als het dashboard toch open hebt, vervang dan meteen alle lampjes. De ervaring is dat de andere lampjes binnenkort kapot gaan, en de kosten van de lampjes zijn niet al te hoog.

Succes, Ruben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.