Peugeot 406: vervormen geluid deurspeakers

Bouwjaar: 2000

hallo, heb een merkwaardig probleem met het audiogeluid in de auto: als ik naar de radio of cd luister met de ramen dicht klinkt het lekker, maar als ik een raam open doe dan vervormt het geluid direct.. Heb al andere luidsprekers er in gezet maar zonder resultaat. Iemand een idee waar dit aan kan liggen? Betreft een 406 break van 2000 met alleen speakers in de voorportieren.

406hdi

Geplaatst door 406hdi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit is wel de vraag van de week! Maakt het nog uit welk raam en hoever je em opent? Toch niet zo dat er in een portier de draden van de speaker(s) kortsluiting maken doordat de ruit er tegen loopt of op drukt doordat de draadjes van de speaker verkeerd lopen in het portier?

406hdi (0), 12 jaar geleden

iemand moet de vraag van de week toch stellen:-)..

Bedrading is niets mis mee; fenomeen komt ook voor bij het openen van linker raam, beide ramen open of alleen het rechter raam en begint al bij ca. 5 cm openen...

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Moeilijk om een voorstelling te maken van wat er dan gebeurd met het geluid. Je geeft aan: vervormen....alsof volume of de bassen te hoog staan? Of br....ehhh ik bedoel kraakneigingen. Volgens mij gaat dit de vraag van het jaar worden en iemand moet em toch stellen. (LOL)
Heb je het ook al poging gedaan zonder dat de speakers vastgeschroefd in het portier zitten? Je mist dan waarschijnlijk de klankkast van het portier, maar gewoon om even te testen of er dan geluidsverandering/vervorming te horen is.

406hdi (0), 12 jaar geleden

het is inderdaad moeilijk uit te leggen.. Het probleem zit 'm in het feit dat het alleen gebeurt tijdens het rijden. Heb nog niet geprobeerd om met losliggende speakers rond te rijden.. Het vervormen uit zich door wat jij voorlegt: net alsof er teveel bassen in zitten of teveel hoge tonen, geluid klinkt met ramen dicht super! Heb al veel auto's gehad maar dit is de enige waarbij me dit opvalt. Misschien toch een klankkastgeval.. Komend weekend ga ik met de auto naar een specialist op inbouwgebied toe, misschien is het wel iets simpels...

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Uiteraard blijf ik nieuwsgierig!

Richard9710 (0), 12 jaar geleden

Dit is weer typisch zo'n topic dat ik interessant vind. Had je het probleem altijd al of is het plots op komen zetten? En heb je het probleem alleen tijdens het rijden? Dus niet als je stilstaat terwijl het raam toch openstaat?

pinodiangelo (0), 12 jaar geleden

inderdaat vreemd, wat in me op komt, kan het zijn dat de lucht klep, verse/recirculatie dicht blijft staan, krijg je onderdruk in cabine bij rijden.

406hdi (0), 12 jaar geleden

Recirculatieklep werkt naar behoren..

406hdi (0), 12 jaar geleden

[quote=Richard9710]Dit is weer typisch zo'n topic dat ik interessant vind. Had je het probleem altijd al of is het plots op komen zetten? En heb je het probleem alleen tijdens het rijden? Dus niet als je stilstaat terwijl het raam toch openstaat?[/quote]
Als ik stilsta met raam open geen probleem; als ik ga rijden vanaf zo`n 50km/u begint de vervorming.

Moet het toch gaan zoeken in de klankkast/luchtverplaatsing o.i.d... andere speakers geen verandering...

406hdi (0), 12 jaar geleden

Het heeft even geduurd, maar hier weer even een berichtje..

Het heeft toch te maken met de deur/luchtverplaatsing. De deur heeft in gesloten vorm een klankkast en door het openen van het raam wordt de klankkast geopend en kan de speaker niet lekker z`n werk meer doen.

Oplossing heb ik nog niet; daarvoor moet ik het deurpaneel er een keer af halen en daar heb ik momenteel even geen tijd voor. Zo gauw ik meer info heb laat ik `t hier weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum