Peugeot 406: Schokken en stationair onregelmatig na vervangen stappenmotor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Beste Problemcar lezers,

Mijn Peugeot 406 1.8 16v break uit 1999 (oude type) heeft 213.000 kilometer gereden. Nu doet zich het volgende probleem voor. Bij een warme auto houdt de auto ineens een aantal seconden in. Er klinkt een soort van 'klonk' geluid en er gaat een schok door de auto heen. Het is behoorlijk heftig meer dan als je de koppeling intrapt. Als de auto stationair loopt gaat het toerental heftig op en neer. Tenslotte heeft de auto last van een hapering in de tweede versnelling bij het oppakken. Gisteren is de auto bij de garage geweest die hebben de stappenmotor vervangen en een aditief toegevoegd aan de benzine. De problemen kwamen vandaag weer terug. Ik zag vandaag ook het motor lampje een tijdje schijnen op het dashboard.

Weten jullie misschien wat er aan de hand zou kunnen zijn? Alvast mijn dank.

mvgr.,

j.406

j.beunderman

Geplaatst door j.beunderman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Terug naar de garage en uitlezen.Succes.

j.beunderman (0), 12 jaar geleden

Hartelijk dank. Hij is vandaag uitgebreid proefgereden en uitgelezen door de garageman. En nu doet hij het goed. Morgen gaat hij weer proberen. Ik hoop dat of de problemen weg zijn of dat er iets gevonden wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum