Peugeot 806: Verwarming

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Onze probleemloze Peu 806 RG begint wat te kwakkelen. De motortemperatuur is goed, de thermostaat een tijdje geleden vernieuwd en er is recent een elektrische Zweedse voorverwarming voor het koelwater gemonteerd zodat dat snel op temperatuur is. Sinds de zomer geeft het middenpaneel Fahrenheit aan en is eigenlijk onbruikbaar, de airco werkt wel en blower ook.
Vandaag hield de kachel er mee op.( de voorverwarming is nog niet gebruikt )

Vraag : is er een verband tussen het niet goed aanwijzende middenpaneel of is er iets anders aan de hand ?

De auto rijdt dus prima en er is geen lekkage.

Met dank voor de hulp

peutravo

Geplaatst door peutravo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

De kachel hield er mee op......of de aanjager? Afhankelijk van uitvoering en systeem kunnen er 1 of 2 aanjagers inzitten, dus de laatste 8 cijfers van het chassisnummers zouden gemakkelijk zijn om het 1 en ander op te kunnen zoeken voor de peugeot-mensen.
Dat er Fahrenheit ingesteld staat is bijna zeker te weten een instellingsfout die je zelf kunt veranderen in het menu van display en terug kunt zetten op Celsius. Is het boekje er nog bij??

peutravo (0), 12 jaar geleden

Bouwjaar 1998 . Nieuw gekocht in Duitsland en meegenomen naar NL . Roland Garros uitvoering met airco . Identif nummer 212370003. Displaytje is net als alle knopjes verlicht maar functioneren niet meer dus ook de aanjager en airco niet. Alle boekjes zijn erbij.
Hopelijk verduidelijkt dit iets.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is een systeem met 2 aanjagers. Er zitten een aantal zekeringen in de zekeringskast die te maken hebben met de bediening ventilatie/verwarming. Heb je de zekeringen ALLEMAAL gecontroleerd? Beetje lastig te zien op schema door alle lijntjes, maar zo te zien gaat het in ieder geval om de zekeringen F5, F19,F20 en F25. Dat het boekje erbij zit is leuk, maar heb je hier ook al in gekeken? Wellicht staat hier iets in om Fahrenheit weer terug te zetten op Celsius, alhoewel....als het display niet meer werkt, zal dit ook niet gaan.
Controleer de zekeringen. Als deze allemaal oké zijn, dan hopelijk niet de eenheid ventilatie/verwarming (display met het daaronder zittende deel) defect, want een nieuwe kost echt een vermogen!

Geert15 (0), 12 jaar geleden

De zekeringen zijn in orde ,vermoedelijk is het de eenheid. Hoe demonteer ik het bedoeningspaneel en kom ik bij de eenheid want ik heb de mogelijkheid een andere eenheid te proberen en eventueel over te nemen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.