Peugeot 205: vette koelvloeistof.

Bouwjaar: 1990

Hallo mensen,

Ik heb een peugot 205 die gek doet. Een tijd terug liep de auto slecht stationair. Wat bleek de auto kreeg via het carterontlichtingsslangetje olie mee in het luchtfilter. Een 3 maanden terug heb ik bij deze auto het olie ververst nieuw filter en ook de koelvloeistof ververst omdat deze vettig was.

Nu een tijdje later is de olie al weer op en de koelvloeistof staat onder in de tank en is ook weer vettig.
Ook is het zo dat de auto zo nu en dan wel eens gigantische wil stinken. maar het is geen overduidelijke witte rook.

Toch denk ik dat het de koppakking is.

In het handboek staat dat je de krukaspoelie moet blokkeren en de cilinderbussen moet vastzetten met centreerplaatjes. Maar als ik alles weer gewoon op tijd zet maakt dat toch niet zo veel uit. tuurlijk ga ik niet zitten draaien als de kop er af is. maar wil ik gewoon ff weten.

Alvast bedankt voor de moeite.

Bennie1061

Geplaatst door Bennie1061 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Bennie, ik heb ze nog nooit vast gezet met centreer plaatjes. als de kop er af is niet meer draaien bovenkant van het blok voorzichtig echt goed schoonmaken dus echt alles er af ook op de randen van de cilinderbussen.De onder kant van de kop ook.Nieuwe pakking er op [let op juiste zijde boven] kop er weer op aantrekken met het juiste moment meteen even kleppen stellen nieuwe tandriem monteren let op de juiste plaats van de tandriem wielen en als alles goed staat de motor aan de krukas een paar keer ronddraaien of er niets aanloopt en dan moet hij het weer doen.Tussen haakjes,als er een spanrol opzit vernieuwen. In het vliegwiel kun je een pen van 6mm drukken even draaien met de hand tot hij er in schuift plaats is achter de start motor in het motorblok van lks. naar re. en een pen van 10mm in het nokkenas tandriemwiel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.