Peugeot 205: waar zit de motorcode

Bouwjaar: 1997

Hallo,

om een lang verhaal kort te maken. Ik woon in Spanje. heb een 205 1.8D generation gekocht en niets dan problemen. Nu opperde iemand laastst (een monteur die helaas niet in de buurt woont) dat het erop lijkt dat er een andere motor in de auto zit. Ik zou dit moeten kunnen controleren door even in de auto te kijken en de motorcode te vergelijken met die in de papieren. Nu kan ik toch die code helemaal nergens vinden. Volgens de papieren moet het D-A9A zijn. Ik heb al in een boekje gekeken waar de code moet zitten, maar niets te vinden. Iemand een tip?
Ps. weet echt helemaal niets van auto's, dus ik heb alleen iets aan een antwoord voor dummies....

coche

Geplaatst door coche (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Het 6e 7e en 8e karakter van het chassisnummer geeft de code aan.
Tenminste, de code van de originele motor. Wat is deze code?

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

A9A = XUD7 = 1.8D. Welk bouwjaar is ie?

Wat je moet controleren is het chassisnummer, dit zit onder de motorkap, op het randje onder de voorruit aan de rechtse kant.

Daarna de code op de motor, deze zit aan de voorzijde op het motorblok.

coche (0), 18 jaar geleden

bouwjaar '97.
Heb al voorop gekeken, maar ik zie het niet.....
En waar moet ik dan naar kijken A9A of XUD7? Chassisplaatje zit inderdaad links onder de motorkap. Die klopt. zijn dat de enige 2 plekken, of zit het ook nog ergens in de auto?

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Je moet zoeken naar een zilveren plaatje aan de voorkant van het motorblok, in de buurt van de dynamo. Hier moet A9A op staan. (ook 161A zou kunnen)
Het gaat om een 1768 CC diesel met 60 PK.
Overigens ik zei rechts onder de voorruit, niet het plaatje aan de voorkant, maar het ingegraveerde chassisnummer. Rechts is vanuit de auto gezien, Het stuur zit links, dus de accu staat ook aan de linkse kant.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.