Peugeot 205: Water IN achterklep

Bouwjaar: 1988

Hoe is het mogelijk dat ik water IN mijn achterklep krijg? Het regenwater komt DOOR de achterklep en onderaan de klep door gaatjes in de kofferbak! Het komt in ieder geval niet langs het slot, die heb ik namelijk helemaal afgekit, maar euvel blijft. Ik verdenk zelf de kit die het achterruit op zijn plek houdt. Misschien loop ik op de zaken voor uit maar hoe demonteer ik de achterruit, zodat ik een nieuwe kitlaag aankan brengen? Of is het praktisch onmogelijk dat via deze weg water binnen in de klep komt?

Frans

Frans205

Geplaatst door Frans205 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Achteruit demonteren en terug monteren is onbegonnen werk. Ik zou eerst eens kijken bij het dopje van de ruitensproeier en de ruitenwisser. Ook achterlangs de ribbelplaat zou water kunnen lopen. Langs de achterruit lijkt me sowieso zeer onwaarschijnlijk.

Frans205 (0), 18 jaar geleden

Ja dat dacht ik al. Helaas komt het ook niet langs de ruitenwisser of het sproeiertje, ook afgekit en gechecht. Het gaat ook om een redelijke straal water na iedere bui dat binnen ligt. Als ik de klep omhoog doe komt er zelfs nog meer water uit de gaatjes onder aan de klep. Ik zit sterk te denken om een andere klep te monteren

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Als je een beetje geluk hebt, kun je op de sloop een goede klep halen in dezelfde kleur voor een paar tientjes.
Ik zou echter wel eerst de oorzaak van de lekkage opsporen.
Eerst alle bekleding verwijderen, dan een spons op het dak met de tuinslang erop en dan in de auto gaan zitten en kijken waar het water vandaan komt.
Succes.

TrafficBandit (0), 18 jaar geleden

Controleer eens of het water niet via je achterlichten je kofferbak binnenkomt. Dit heb ik namelijk een keer eerder gezien....

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.