Peugeot 307 SW: Waar zit EGR??

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi, 110 PK

Ik heb al een tijdje last van een turbo die at random spontaan uitvalt. Meestal zo rond de 110 Km/h tussen de 2.000 en 2.500 toeren. Even de motor uitzetten en na 30 seconden weer starten en de turbo doet het weer.

Ik heb me al wat georienteerd op het web, en gezien dat dit vele oorzaken kan hebben. Maar het meeste kom ik kreten als "defecte LMM of defecte EGR" tegen.

Nu wil ik zelf eens kijken of die LMM of EGR misschien vuil zijn en of schoonnmaken helpt. De LMM heb ik inmiddels geidentificeerd.

MAAR, kan iemand mij vertellen waar ik de EGR in een Peugeot 307 HDi 110 PK kan vinden (model 2003)? Eventueel met een fotootje. Ik heb al veel op Internet gezocht, maar ben er niet achter gekomen waar dit ding moet zitten.

Merci!

french

Geplaatst door french (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

vul eerst de gegevens maar eens in ... is wel zo makelijk voor ons.

heb je als een laten uitlezen? of zelf gedaan. willekeurig gaan vervangen is wel de duurste oplossing!

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]vul eerst de gegevens maar eens in ... is wel zo makelijk voor ons.[/quote]
Inderdaad....

french (0), 15 jaar geleden

Welke gegevens bedoel je? Als je de gegevens in het kadertje rechts in mijn eerste bericht bedoelt: ik weet zeker dat ik die al had ingevuld, maar die waren door mij kennelijk niet goed verzonden. Kan gebeuren, en bij deze hersteld. Maar die gegevens stonden ook gewoon in de tekst van m'n bericht. Dus wat wil je nog meer voor gegevens hebben?

Ik heb al een keer laten uitlezen. Dat was toen ik afgelopen zomer in de Franse Alpen was en ook m'n motormanagementlampje ging branden, met de melding "storing uitlaatgas". Ik ben toen naar een Peugeot garage geweest, en die lazen uit dat de turbodruk zwak was. De exacte code heb ik ff niet bij de hand, maar ga ik morgen zoeken. Toen ik eenmaal weer thuis was ging het motormanagementlampje weer uit en is sindsdien niet meer aangegaan. In de periode dat het lampje aan stond had ik óók af en toe last van wegvallende turbodruk in dezelfde situatie zoals in m'n eerste bericht beschreven. Ook toen werkte de turbo weer normaal nadat ik de motor even had uitgezet.

In het dagelijks gebruik heb ik ook het idee dat de turbo in sommige toerengebieden (vooral bij doortrekken in de tweede en derde versnelling) even kort inhoudt en meteen weer oppakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum