Peugeot 406: wagen start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw10

de wagen start niet, startmotor draait maar slaat niet aan. instrumentenpaneel, display, radio werken niet. bij het starten gaan de dimlichten aan en gaat enkel lampje koelvloeistofniveau branden op het instrumentenpaneel. met de pps kan ik de bsi niet uitlezen, geeft aan , elektronische eenheid reageert niet. in motorebe zie ik in meting gegevens dat startbeveiliging niet vrijgegeven wordt.
ch. nr 81440806

PEUGEOT TR

Geplaatst door PEUGEOT TR (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als alle voedingen en massa-aansluitingen van de BSI in orde zijn, zou je aan een defecte BSI gaan denken.
MC30 in orde???

PEUGEOT TR (0) PRO, 14 jaar geleden

vandaag eens aan het meten geweest; de + VAN blijft op 0V, terwijl de data draden op 12V blijven bij aanzetten contact. Als ik me niet vergis zit 12V op data en data/ bij bsi in slaapstand. eens het netwerk wakker gaan deze naar een gezamelijke spanning van 5V ( bvb 4V op data en 1V op data/), maar dit gebeurt dus niet bij deze wagen. Het volledige VAN netwerk ligt plat, voedingen en massa aan bsi zijn aanwezig. Heb ook een voor een instr.paneel, radio ,MFD, regensensor losgemaakt, om uit te sluiten dat een van deze in kortsluiting lagen.

harry4203 (465) PRO, 14 jaar geleden

heb wel eens meegemaakt dat de stekker voor een cd-wisselaar (ligt dacht ik li achterin de kofferbak) in een plas water lag.

PEUGEOT TR (0) PRO, 14 jaar geleden

de bsi is vervangen en wagen is terug in orde

saviaan (0), 14 jaar geleden

hallo,
ik heb even een vraag ivm jou probleem.

je zegt hij start niet maar startmotor gaat wel rond... nou was de bsi kapot?

nou mijn probleem. ik heb een peugeot 605 2.0 16v uit '98 met start problemen. mijn wagen is uitgevoerd met een startonderbreker dmv een toetsenbord voor de code. nou is de bsi en het toetsenbord nat geweest. dit komt doordat mijn peugeot een croswagen is geworden. 1 race gereden en toen regen. de startonderbreker geeft nou groen / rood op het toetsenbord. hij reageerd wel op de toesen met een geluids signaal maar
hij blijft groen / rood. ik dacht zelf dat het toetsenbord de boosdoener was maar die heb ik vervangen en geen verschil. nou zou het volgens mij alleen nog aan de hoofd computer kunnen liggen??? dacht ik. maar als ik nou jou probleem lees zou het dus ook nog wel eens de bsi kunnen zijn?? of heb ik het nou verkeerd?
ik heb al zoveel garages en andere bedrijven gebeld en niemand kan mij helpen.

wat raad je me aan??

graag jullie bevindingen.

gr saviaan.

PEUGEOT TR (0) PRO, 14 jaar geleden

605 heeft geen bsi, wel zit er ergens in het dashbord een eenheid die de startcode beheerd, eerder daar gaan zoeken, ook bedrading van klavier naar eenheid eens bekijken op onderbreking

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.