Peugeot 206: Warmlopen 206, lekke koppakking???

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een probleem. Gister ben ik stil komen te staan met een warm gelopen motor. Op het dashboard stond STOP en ben meteen gestopt, de motor was warmgelopen.

De ANWB er bij gehad en het één past niet met het ander.... Mijn koelvloeistif spoot onder de dop vandaan tijdens het rijden, er zat lucht in het systeem. Maar de uitlaat rookte niet heel erg (geen witte rook, in het begin een beetje, maar voordat de ANWB was gearriveerd heeft ie ook al een poosje stilgestaan). Hij loopt warm bij het rijden en ook het aan- uitzetten van de verwarming heeft hier invloed op.

Is dit een lekke koppakking? Na het bijvullen van het koelwater verdween dit al snel weer en moest de motor ook weer ontlucht worden. Van wat ik begreep van de ANWB is dat het niet overduidelijk de koppakking was, maar wat kan het anders zijn????

Graag zsm beetje advies, hij staat nu bij de garage. Ik weet dat een lekke koppakking zo rond de 1000 euro gaat kosten.....

MoniqueLiane

Geplaatst door MoniqueLiane (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

MoniqueLiane

Een lekke koppakking is goed mogelijk, laat eerst een juiste diagnose stellen.
€1000,- is wat overdreven, €500,- a 600,- kun je dan vanuit gaan.

Gr. paul

MoniqueLiane (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je bericht!

Nu hebben ze me net gebeld met de diagnose. Kapotte waterpomp en kapotte koppakking. Bovendien hebben ze de cilinderkop opgestuurd om te laten testen of deze ook kapot is. Is dat waarschijnlijk? Want dan zou er nog zo'n bedrag overheen komen.

Maar hadden ze dan niet eerst de waterpomp kunnen vervangen en dan pas de motor opendraaien?? is het zo dat het één kapot gaat van het ander?

Groetjes Monique

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

koppakking kan kapot gaan door een defecte waterpomp

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

[b]Door Moderator verplaatst[/b]

Monique schreef:

Ik heb onlangs hier een bericht geplaatst over het oplopen van mijn koelwatertemperatuur. Nu bleek dus inderdaad de koppakking lek te zijn. Dit is vervangen samen met de waterpomp, thermostaat, distributieriem.. Eeeeehhhh, wat niet eigelijk? Geintje kostte me 1300 nogwat euro.

Maar nu rij ik er weer in en de watertemp loopt alweer op.... Ik snap er niks van, wat kan dit nu zijn? Normaal gesproken zat ie altijd rond de 90 graden, als ik nu 100 rij, schiet ie al over de 100 graden.... Ze hebben de cilinderkop onder druk laten zetten en deze bleek niet kapot. Maar alles wat er verder op en omheen zit is vervangen.

HELP!!!???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.