Peugeot 309: weer een mankement 309?

Bouwjaar: 1992

Ik heb nu weer sinds twee dagen dat de auto als ik voor een stoplicht sta of terug moet schakelen dat de auto soms helemaal wegvalt zeg maar krijg een flinke schok,zodra ik op wil trekken,dan krijg ik dus een heftige terugval, ik kan daarna gewoon weer doorrijden gisteren deed tie het 1 keer,vandaag drie keer hij slaat niet af er brand geen lampje .Heb me toch geen kat in de zak gekocht hoop ik?
type 309 GR 1.4i bouwjaar 1992 km stand 135.000 ,in zeer goede staat .

daan1876

Geplaatst door daan1876 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan11111 (0), 19 jaar geleden

bougies en bougiekabels??

daan1876 (0), 19 jaar geleden

Zijn pas vervangen heb het vermoeden dat de BDP sensor soms verkeerde signalen afgeeft zodat de ECU de brandstof stopt.
het vreemde is dat het niet altijd gebeurd soms dagen geen last dan weer wel telkens met terugschakelen naar z`n 1 of 2 en dan gas er weer op,dan krijgt tie ff een inhoudings dip.

daan1876 (0), 18 jaar geleden

Even terug melden wel laat maar beter laat dan nooit.

Het lag aan het kunstof oranje doppie dat bij de inlaat zit van de monopointinjectie dus knopje was kapot en zorgde ervoor dat er valse lucht aangezogen werd, wat resulteerde bij optrekken in een verarming van het mengsel vandaar die klap/schok van de motor bij het optrekken.Doppie eraf gesloopt en een slangetje opgezet en deze afgedopt met een schroef M6 , werkt probleemloos geen klap meer gehad sindsdien.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.