Peugeot 306: Windruis bij snelheid boven 70 km/u

Bouwjaar: 1995

Hoi, ik heb al een tijdje last van windruis bij mijn 306 xr uit 95 aan de rechterkant. Ik kan helaas niks ontdekken aan de deurstijl (misschien dat rubbers niet goed zitten?) of raam (misschien dat die niet goed aansluit in sponning?). Nu lees ik in een oude post dat iemand daar last van had doordat de buitenspiegel was aangereden. Ook deze heb ik al eens helemaal eraf gehaald, maar kan niks ontdekken. Kan iemand me uitleggen waar ik op kan letten en hoe ik het kan verhelpen? Tis enorm irritant. Want bij snelheden boven de 70 km/u is het lastig praten!

Deeper_Meaning

Geplaatst door Deeper_Meaning (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jecasuma (0), 18 jaar geleden

laat iemand anders rijden en probeer te lokaliseren waar het vandaan komt.Plak evt.verdachte naden tijdelijk af met breed afplakband,om zo de exacte oorzaak vast te stellen.

rinco007 (0), 18 jaar geleden

Ik heb dit probleem gehad na het plaatsen van een nieuwe voorruit.
De rubbers aan de bovenkant van het raam 'wapperden' dan in de wind en er was niet tijdens te praten.
Probeer eens tijdens het rijden, wanneer het lawaai maakt tegen het plafond te drukken (bij het lampje voor in de buurt) houdt het dan op.. even naar de carglass of zoiets en de rubber strip laten vastkitten....dit kost haast niets en werkte bij mij prima.
De tip om met ductape eerste de rand boven het raam af te plakken werkt ook...dit heb ik tijdens mijn vakantie ook op die manier gedaan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.