Pontiac Trans Sport: achteruitrij verlichting en temperatuur meter.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,3

goedendag allemaal.

ik heb 2 problemen??

ten eerste ben ik op zoek naar me temperatuurvoeler voor mijn temperatuurmeter in het dashboard??
die blijft namelijk op 0 graden staan maar alles werk goed.

ten tweede ik heb geen spanning meer op mijn achteruitrij lichten??
ik zoek me rot naar de zekering kan hem niet vinden :)

alvast bedankt

wim9

Geplaatst door wim9 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wim9 (0), 16 jaar geleden

even over de achteruitrijverlichting!! de zekeringen zijn allemaal heel dus ik ga hem van het weekend doormeten tot waar ik spanning kan vinden.

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Je zou als eerste kunnen meten op de achteruitrij-schakelaar op de versnellingsbak. Contactslot aan, versnelling in z'n achteruit, dan moet je aan beide kanden van de achteruitrij-schakelaar 12 volt meten.

succes

grt Gerco

wim9 (0), 16 jaar geleden

dank je wel gerco moet ik dan aan de binnenkant van de auto zijn voor die schakelaar of aan de buitenkant( onderkant) auto??


dan heb ik nog een vraag over die temperatuur..

ik heb vandaag usa cars gebeld die had het over een temperatuur voeler met een draad aansluiting voor de meter in je dashboard, nu heb ik bij mijn thermostaat een voeler zitten met 2 draden die werkt op de fan , weet er ook iemand waar die voeler zit voor de temp meter in je dashboard.

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Hallo Wim,

Sorry voor de late reactie, maar had niet eerder tijd. Ook pc problemen gehad, maar dat is weer gefikst.

Ik denk dat je voorwielaandrijving hebt. Dan zit de versn.bak dwars onder de motorkap. (links of rechts weet ik niet uit m'n hoofd. Deze schakelaar zit in de bak geschroefd.

Als je achterwiel aandrijving hebt zul je onder de auto moeten zijn, dan ligt de versn.bak half onder de motorkap / half onder de auto.

Ik heb geen ervaring met pontiac, maar bij mijn Opel Zafira ook een kapotte schakelaar van de achteruitrijlichten gehad.

Nog even voor de duidelijkheid: als de schakelaar massa schakelt, zou je met een meetpen op de plus van de accu en de andere meetpen op een van beide aansluitingen op de schakelaar 12 volt moeten meten. Deze meting herhalen voor de andere aansluiting.

Als de schakelaar plus schakelt, zou je 12 volt moeten meten tussen het ene contact en het chassis. Dan ook het andere contactje meten.

Dit alles moet gebeuren met de stekker gewoon op de schakelaar. Je kan de stekker er wel afhalen en schakelaar op beide contacten ''doorpiepen'' , maar dit werkte in mijn geval niet goed. Had soms wel en soms geen contact.

Op je andere vraag weet ik geen antwoord, misschien nog andere techneuten die een idee hebben???


grt, Gerco

wim9 (0), 16 jaar geleden

dank je wel ik zal hem wel op gaan zoeken deze dagen .

we zijn toch veel vrij , ik heb usa cars gebeld voor die sensor die hebben me verteld waar ik moet zoeken dus ik denk dat ik er nu wel uit kom deze week.


gr wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.