Pontiac Trans Sport: niet rijden

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 16v

Goedemiddag, onze pontiac heeft weer een probleem,
als ik de auto start en stationair laat lopen gaat het goed,
maar als ik de auto in de 1e versnelling,2e,3e,4e,5e en achteruit zet en laat de koppeling opkomen, dan gaat de auto niet rijden, het is net alsof de handrem erop staat.
En op het moment dat ik de koppeling laat opkomen daalt de temperatuurwijzer naar het 0 punt.
Alvast bedankt en ik hoop iets te horen,
Mvg Ruudxx.

Ruudxx

Geplaatst door Ruudxx (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

kun je de auto wel wegduwen

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

zeer bijzonder, ik loop mij te overpeinzen wat dit kan zijn, maar kom niet verder dan dat er ergens draden knel moeten zitten in of bij de koppeling, het differentieel zou vast kunnen zitten, of de koppeling ligt er helemaal uit, maar dat verklaart de temperatuur meter niet.
Om van ons hier een goed antwoord te kunnen krijgen moet je de volgende dingen even aangeven:

In de eerste plaats: Bouwjaar ), daar kunnen we niks mee, is het 92, 93, 96? Dit is van belang ivm het eventueel kunnen uitlezen van de foutcodes!
2E, geef eens een woonplaats op, miss dat wij iemand bij jou in de buurt weten die er wat mee kan of weet waar ie moet zoeken.

3e De auto wil nog wel rollen zoals robby al vroeg, of staat ie vastgekluisterd op de plek?
(ben vroeger zelf eens verrast toen ik 's morgens weg wilde rijden achteruit de afrit af en mijn camaro ook niks deed, kap open, olie van de automaat peilen, was goed en toen zag ik pas dat de wielen er onderweg gejat waren, dus ik bedoel maar)
4e Auto is gewoon rijdend weggezet een dag eerderofzo en er zijn geen rare trillingen gevoeld, rare geluiden gehoord? er ligt geen grote vlek olie onder?
5e je aandrijfassen maakten de laatste tijd nog geen gekke geluiden bij het door de bocht gaan?
6e Je auto staat op de zelfde hoogte als eerder, er is niet een wiel klem komen te zitten in een wielkast?
7e Je hebt gekeken of er niet 1 of andere grapjas je de boel vastgezet heeft? niks in de wielkasten gepropt ofzo?
8e je meters wijzen anders ook alles keurig aan, geen rare dingen met starten, moeilijk starten, ruitewissers die vreemd doen?
9e je hebt geen electronica net ingebouwd (radio, beeldscherm oid)
zoek dit even uit en meldt je dan weer, miss dat het voor ons wat duidelijker wordt dan
gr
Peco Power

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Auto naar een lid van de STIBA gebracht?

Ruudxx (0), 15 jaar geleden

Goedenavond, ben even op vakantie geweest, maar de pontiac transport uit 1995, 2.3i 16v, heeft een nieuwe versnellingsbak en differentieel gekregen en tevens zijn de koppelingsplaten vernieuwd, en er was ergens een stekker die niet goed contact maakte. Dit aldus de garage. De auto rijd weer en hartstikke bedankt voor het meedenken.

Mvg Ruud.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Okay, bedankt voor de feedback en toch leuk dat sommige mensen nog zoveel geld in een toch al 13 jaar oude auto willen steken. Dat zijn de klassiekers voor de toekomst!
gr
Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.