Pontiac Trans Sport: snelheidsmeter geeft te veel aan

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.1 liter automaat

mijn snelheidsmeter geeft veel te veel aan: als ik 100k/u rijdt staat meter op 140k/u. bij deze snelheid geeft toerenteller 4500 rpm aan,maar gevoelsmatig zijn dat eer ook minder. Auto is geheel orgineel met de standaard velgen en banden. Als iemand van jullie een idee heeft hoor ik het graag. alvast bedankt. frans.

Art-52

Geplaatst door Art-52 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mausx (0), 16 jaar geleden

En weet je toevallig de bandenmaat? er zijn namelijk verschillende maten standaard.

Art-52 (0), 16 jaar geleden

hallo mausx, de bandenmaat is 205/65/15. dus enig verschil mag er zijn tenopzichte van de canadese maten.Maar dit verschil vind ik wel erg groot,heb in het verleden dezelfde auto gehad maar dan een chevrolet lumina en die had dat probleem niet. Ook toerental op meter lijkt mij hoog terwijl ik denk te horen dat de daadwerkelijke toeren van de motor duidelijk lager zijn dan die 4500rpm bij 140km/u .terwijl dus de echte snelheid ongeveer 110km/u is. alvast bedankt voor je snelle reactie.


heeft iemand een idee of de snelheidsmeter en toerenteller electronisch aangedreven worden? en of het verschil tussen telleraanduiding en werkelijke snelheid te maken kan hebben met een niet goed werkend relais.ik weet dat dit bij oudere opels wel het geval kan zijn. groet frans.


2 topics over 1 probleem heeft geen zin.
Moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.