Porsche 924: Cilinderkoppaking

Bouwjaar: 1977, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 125

Hey allemaal
De cilinderkoppakking van mijn 924 is kapot ik zou deze. Willen vervangen heeft hier iemand ervaring mee is dit moeilijk ? Zijn er speciaale dingens waar je rekening mee moet houden
Alvast bedankt
Gr bruno

Brunosmets

Geplaatst door Brunosmets (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 924? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

corvanjaarsveld (0) PRO, 6 jaar geleden

Het lek gaan van een koppakking heeft bijna altijd een andere oorzaak dan de koppakking zelf. Tijdens of soms zelfs voorafgaande aan de reparatie moet dat onderzocht worden wat de oorzaak van het lekslaan is. Daarnaast moeten er behoorlijk wat zaken grondig bewerkt worden.
Ik noem er een paar. De cilinderkop moet opnieuw gevlakt worden.
De Cilinderkopbouten moeten opnieuw gangbaar gemaakt worden net als de schroefdraad inhetmotorblok. De hoogte van de cilinderbussen moet correct zijn. Tijdens de montage moeten de bouten of een voorgeschreven manier op spanning gezet worden.Daarvoor is een momentsleutel en een instrument nodig waarmee de hoekverdraaiing gemeten kan worden. Geen klus voor een leek.

Cor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 924 of stel zelf een nieuwe vraag.