Renault Megane: 1.9 Turbo Diesel loop te snel stationair.

Bouwjaar: 1996

Mijn auto heeft de volgende kwaal : Bij een warme motor loopt het stationair toeren tal op tot zo'n 1100/1200 toeren. Bij het ontkoppelen zie je de toerenteller wel eerst naar een normale waarde gaan maar hij klimt dan snel weer op naar 1100/1200 toeren. Ook schommelt het toerental nogal. Zet je de motor dan uit, en start hem weer dan loopt hij even normaal stationair maar klimt al snel weer omhoog. De garage weet het niet echt. Als ik de motor start met de steker van de vervroegings klep los dan blijft het toerental mooi laag. Als ik die steker weer terugzet loopt het toerental weer op. De vervroegingsklep tikt wel als ik hem op contact zet. Zou de vervroegingsklep defect kunnen zijn ?
Het is een Turbo Diesel (F8Q Turbo) met een Lucas pomp. Reeds 278000 Km gelopen. Alle tips zijn welkom. Bedankt.

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RolandK10257 (0), 18 jaar geleden

Extra informatie : Het moment van harder gaan lopen na een warme start is exact het moment dat het voorgloeirelais afvalt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.