Renault Laguna: 1996 laguna loopt moeizaam en valt uit

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een Laguna staan. De auto start prima en loopt koud ook goed. Als het 1x warm is begint de ellende. De motor loopt moeizaam en valt steeds uit, er valt dan niet meer met de auto te rijden. Opmerkelijk is dat de toerenteller heel vaak naar "0" valt en de temperatuur meter ook aan en uit gaat waardoor ie eigenlijk het smeerolie niveau aangeeft. Als de toerenteller naar o gaat valt de motor niet uit. De bougies en kabels zijn vervangen. Iemand enig idee waar ik de oorzaak kan zoeken. Ik wil voorkomen om onnodig dingen te vervangen.

ptrustfull1

Geplaatst door ptrustfull1 (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (230), 9 jaar geleden

Dit is bijna zeker een massaprobleem, waardoor de motor zijn spanning "leent" uit een niet daarvoor bedoelde bron.
Is en kwestie van gaan meten en zoeken waar de slechte verbindingen zitten in de connectoren (bv. achterzijde instrumentenpaneel) en massapunten.

ptrustfull1 (50), 9 jaar geleden

De bobine was toch de boosdoener.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.