Renault Espace: 2 vragen over mijn nieuwe / oude espace (JE)

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Ola!

Ik ben gisteren na een duitse omzwerving weer terug bij renault, een Espace JE (2000) dit keer. Ik heb een aantal vraagjes waarvan ik hoop dat jullie kunnen helpen:

1) het klepje/dekseltje direct rechts naast de ventilatiebediening zit nu een carkit op gemonteerd. Dat betekent vast dat dit vakje (makkelijk) open kan? Ik wil hier nl 12 volt vandaan vissen voor de lader van mijn telefoon die ik bij de ventilatie aan het raam ga monteren. Aangezien er een carkit zit moet er vast wel ergens 12 v. zijn. Hoe krijg ik dit klepje los? (zodat ie ook weer terug kan natuurlijk...

3) het ventilatierooster vlak voor de bestuurder / naast mijn toerenteller is kapot. Is dit rooster + wat er aan vast zit (lijkt mij alleen een 'voorzetstuk?' makkelijk te verkrijgen/ vervangen?

Dank voor de hulp!

rdkraker

Geplaatst door rdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

verkaely (0), 16 jaar geleden

Dit onderdeel is makkelijk te vervangen, maar kost wel ongeveer 78 euro bij Renault. Wil je het uitbouwen dan moet je eerst de speakers verweideren en vervolgens deze uitbouwen waarna je de hele dasboard plaat er af kan halen. In de buurt van de CVE zitten wee tork schroeven die je los moet maken. Vervolgens kun je de afdekplaat met de verwarmingselementen omhoog wippen. Wel voorzichtig zijn deze laatste zitten met een soort pinnen vast en deze breken snel
Hierna kun je bij het rooster en verweider deze voorzichtig. Het wieltje van het rooster moet open staan anders breekt het af en dat koste mij 45 euro extra voor een nieuw plastic snel breekbaar onderdeel.
Als de afdekplaat eraf is kun je ook bij het midden rooster wees hier heel voorzichtig mee de haakse opener die hier van heel dun plastic onderzit breekt heel snel af.
Op een Duits forum heb ik de handleiding voor de demontatie gevonden.
Bij mij was één van de middelste roosterkleppen niet meer dicht te krijgen en de Renault dealer gaf aan dat dan een groot deel vanhet dashboart zou moeten worden uitgebouwd voor veel arbeidsloon. De manier die ik hierboven heb beschreven duurt ongeveer 30 minuten en is beduidend goedkoper omdat je het zelf kan.
Ik hoop dat je aan het verhaal wat hebt en laat horen of het gelukt is.
Ik bezit zelf een Espace die via een bedrijf ingevoerd is en ben deze geheel naar mijn eigen wensen aan het aankleden en haal hem bijna geheel uit elkaar dus kom het nodige tegen. Het model is een Espace JE met een 2l achtkleppen moter F3R JEAO. Loopt perfect maar het intrieur moet wel opgeknapt worden dus als je hier informatie over hebt hoor ik het graag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.