Renault Espace: Mistlampen voor werken niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Bij mijn net aangeschafte espace (JE) werken de mistlampen (voor) niet. Als ik ze aandraai krijg ik ook geen indicatie op het dashboard. Draai ik door, krijg ik wel het mistlicht achter, zowel indicatie als het licht zelf.

De zekering is gecontroleerd en voor de zekerheid vervangen.

Wat zou dit kunnen zijn? Zelfs als de lampjes allebei niet werken zou er toch indicatie moeten zijn?

rdkraker

Geplaatst door rdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

rdkraker (0), 16 jaar geleden

Voor ik de boel opensloop- denk eens mee: Als allebei de lampen defect zijn; loopt er geen stroom, kan het zijn dat dan ook de indicatieverlichting niet brand (simpelweg open circuit?)

rdkraker (0), 16 jaar geleden

hmm nee, in ieder geval 1 vd lampjes is ok. Overigens lijkt deze niet of nauwelijks gebruikt, toch vreemd voor 7 jaar oude verlichting

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk dat deze mistlampen ergens uitgeschakeld zijn. Ik denk bij de schakelaar of zo om ervoor te zorgen dat als de schakelaar om gaat alleen de achtermistlichten branden en niet voor.

rdkraker (0), 16 jaar geleden

en enig idee hoe dit aan te krijgen is...?
kan dit evt softwarematig gebeurd zijn?
(was m.i. makkelijker geweest om de zekering eruit te halen...?)

AS1 (105), 16 jaar geleden

Ik zeg het voor de zekerheid maar even: je gewone verlichting moet aanstaan anders zullen je mistlampen voor niet aan gaan.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou bij de schakelaar van het licht beginnen met kijken of er een draad doorgeknipt is of wellicht de schakelaar gewoonweg niet goed werkt. Meten = weten.

rdkraker (0), 16 jaar geleden

dank voor de tip, maar dit had ik idd al gedaan

rdkraker (0), 16 jaar geleden

[quote=pieterp9094]Ik zou bij de schakelaar van het licht beginnen met kijken of er een draad doorgeknipt is of wellicht de schakelaar gewoonweg niet goed werkt. Meten = weten.[/quote]
das een lastige want die zit in de richtingaanwijzer..... en dan is het maar de vraag welke ik moet hebben natuurlijk.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Gewoon alle pennen even één voor één op de voltmeter er op en kijken of er één wil schakelen met de mistlichtschakelaar..

rdkraker (0), 16 jaar geleden

neem aan de de aansluiting vd hendel achter de behuizing rond het stuur zit?

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

ja

rdkraker (0), 16 jaar geleden

opgelost; was eigenlijk nog makkelijk. Behuizing verwijderd, ligt er aan de hendel een losse witte draad. Hendel verwijderd, lijkt geknipt danwel draadbreuk (maar een draad volledig door, incl. afscherming bij 128000 lijkt me wat onwaarschijnlijk?). Vastgesoldeerd, probleem opgelost!

Pallab (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=rdkraker]opgelost; was eigenlijk nog makkelijk. Behuizing verwijderd, ligt er aan de hendel een losse witte draad. Hendel verwijderd, lijkt geknipt danwel draadbreuk (maar een draad volledig door, incl. afscherming bij 128000 lijkt me wat onwaarschijnlijk?). Vastgesoldeerd, probleem opgelost![/quote]
apk technisch zou het geen problemen geven omdat het niet werkt.. maar als het werkt moet het wel volgens de voorschriften werken.. dus als je apk er binnenkort aankomt dan zou ik even contr. of de glazen goed beeld afgeven e.d.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.