Renault Grand Espace: werking climat control

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

exacte specificaties van de auto heb ik even niet bij de hand. het gaat in elk geval om een espace met volautomatische airco. de auto heeft in het bestuurders portier een rond bedienings paneel met display en alle knoppen om de airco/verwarming te regelen. in het portier van de bijrijder zit ook zo'n paneel met beperkte functies.

nu heeft de klant 2 klachten:
- zomaar spontaan gaat de aanjager op volle snelheid draaien. dat kan zijn meteen na het starten of na een rit van 5 minuten of na een uur.
-aan de ene kant komt veel koudere lucht uit de uitstroom opening dan aan de andere kant.

is dit een bekend iets? alvast bedankt

razorblade

Geplaatst door razorblade (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Peter159 (0) PRO, 16 jaar geleden

Olvorens hier iets op te kunnen zeggen, Eerst naar de dealer om het systeem uit te laten lezen.
Het kan echter wel aan een van de regelmotoren liggen die aan het kachelhuis gemonteerd zitten.
Er is ook een serie geweest die er een nieuwe regelunit in moest krijgen, Is dat bij deze ook van toepassing geweest? Dat zijn zo enkele vragen die eerst moeten worden gecontroleerd.

p.broeke (0), 15 jaar geleden

Deze regelmotoren zijn bij onze Grand Espace 3.0 diesel automaat (met nieuwe motor) reeds vervangen en hebben maar even goed gewerkt. Wanneer de verwarming aan staat is de temperatuur na verloop van tijd aan de bestuurderskant veel lager (tot koud) dan aan de bijrijders kant. Als de airco aanstaat is de temperatuur gelijk.
Kan het aan een thermostaat liggen (of een voeler)?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.