Renault Megane: aandrijfas differentieelkom

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: k4m

Hallo ik heb al een tijdje last van een roffelende aandrijfas aan de linkerzijde dit is alleen merkbaar bij sterke acceleratie in de 1e en 2e versnelling, nou heb ik een 2e hands aandrijfas bij een autodemontagebedrijf gehaald, maar kan het ook zo zijn dat de kom die in de versnellingsbak zit is uitgeslagen? Zoja is deze moeilijk te vervangen? En word de (homokineet) aan de bakzijde gesmeerd door versnellingsbakolie of dient deze nog ingevet te worden met molybdeenvet (lithiumvet?)
In de bochten hoor ik niets knakken....

vragen vragen vragen......

alvast tnx

megane02

Geplaatst door megane02 , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

Punt PRO, 11 jaar geleden

Ronald het vervangen is niet moeilijk,je moet wel een hele grote kliptang/ segeringtang hebben. Eigenlijk is die versleten bus de oorzaak van het gereutel. Linker kant zit in de olie van de bak. De rechter zij heeft eigen vet. succes.

megane02, 11 jaar geleden

Kijk daar kan ik wat mee.... bedankt dus de as die ik gehaald heb kan eigenlijk weer terug? en die bus... wat is daar eigenlijk de goede technische benaming van? zodat ik er vanavond nog even gericht naar kan zoeken....

JdeP, 11 jaar geleden

Zie: [url=http://www.meganeclub.nl/fora/index.php?...]klik[/url]

megane02, 11 jaar geleden

Vandaag de aandrijfas weer teruggebracht naar het autodemontagebedrijf... En bij de renaultdealer een nieuwe sattelietbus?? differentieelkom?? besteld a 105 € , komt morgenvroeg binnen dan maar eens even zien of het lukt, fuseekogel los moet voldoende zijn om de as uit de bak te trekken?
Iedereen verder bedankt voor de info...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.