Renault Megane: startblokkering

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: k7m 1.6

Hallo , deze auto start wel rond maar slaat niet aan . Geen vonk en de benzinepomp draaid niet.Maar als je de auto op contact zet brand het lampje v/d startblokkering ook niet maar knippert ook niet als je de auto start. Wie heeft dit al eens meegemaakt?

Bert deLeeuw

Geplaatst door Bert deLeeuw (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

cotech68 (0) PRO, 14 jaar geleden

sleutel met ir of fm??

maarten4874 (0) PRO, 14 jaar geleden

dus tijdens het starten knippert het led'je? dit duid op een weigerende startblokkering. heb jij onder op je dashbord een knop voor centraal deuren te vergrendelen? druk deze knop eens in tijdens het knipperen. gaat het ledje nu langzamer knipperen? dan is er via de dealer een noodcode te verkrijgen.

cotech68 (0) PRO, 14 jaar geleden

Maar dan is het probleem nog niet opgelost, wellicht de sleutel synchroniseren

maarten4874 (0) PRO, 14 jaar geleden

niet alle problemen zijn thuis voor de deur op te lossen... door die handeling wordt het wel een stuk duidelijker!
reserve sleutel al geprobeerd?

Bert deLeeuw (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedemorgen ik ga er vandaag verder naar kijken maar de auto is onder het rijden afgeslagen en daarna niet meer aanslaan. Het lampje v/d startblokkering brand helemaal niet als je hem op kontact zet en als je start knippert hij ook niet.

cotech68 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan gaat de startblokkering er dus gewoon af, wat nog wel eens gebeurd is dat het relais van de inspuiting niet werkt.
Deze zit onder de motorkap in een bakje, vaak een bruin relais. Dit relais zorgt voor de spanning op brandstofpomp/injectie en ontsteking.
Normaal gesproken zelfs wanneer de startblokkering er niet af is zal hij het systeem een aantal sec aansturen, en dus ook aanslaan wanneer de startblokkering inschakeld slaat de motor af.

Bert deLeeuw (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo hij doet het weer het was het bruine relais zoals Wim al beschreef allemaal bedankt voor het mee denken en tot ziens.

Gr. Bert

cotech68 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor je bericht, altijd leuk om te horen dat het gelukt is. Groet, Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.