Renault Megane: Wiellager megane defect, schijven vervangen?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,
Tijdens het rijden is er een zoemend geluid hoorbaar (links achter) wat volgens mijn monteur betekent dat het wiellager is versleten. Omdat het lager onderdeel is van de schijf, moet die volgens hem ook worden vervangen. Echter, omdat het niet mogelijk is om 1 schijf te vervangen moeten ze volgens hem aan beide kanten worden vervangen wat nogal prijzig is (voor een defect lagertje).

Mijn vraag is daarom: is er nog een andere oplossing mogelijk (lager uit de schijf persen en een nieuwe erin?) die voorkomt dat ik beide schijven moet laten vervangen?

Bij voorbaat hartelijk dank voor de reacties!

Mvg,
Gerard

Gerardhhh

Geplaatst door Gerardhhh , lid sinds 11 jaar geleden

10 Reacties

harnak, 11 jaar geleden

Misschien bedoelt jouw monteur wel dat het in een moeite door gaat om de remschijf te vervangen omdat hij toch al bijna versleten is en nu toch los moet.en dit is goedkoper dan over 4 weken weer de reparatiekosten te moeten betalen. succes

Gerardhhh, 11 jaar geleden

Daar heb je gelijk in, maar dan neem ik aan dat hij dat erbij had vermeld en dat was niet het geval.

Safrane10698, 11 jaar geleden

Heb je dit bij de dealer opgevraagd? Want bij de dealer doen ze bij die auto's geen losse lagers. Alleen combi van lager met schijf want renault levert niet anders voor die auto's.

Gerardhhh, 11 jaar geleden

Ja, dit was inderdaad een Renault dealer die die aangaf. Omdat dealer garages alles volgens het boekje vervangen vroeg ik me af of er alternatieven zijn.

Bedoel je in je antwoord dat ook een niet-Renault dealer alleen de combi van lager met nieuwe schijf zou kunnen monteren?

JdeP, 11 jaar geleden

Lager is apart verkrijgbaar, Nr 7701208058.

[url=http://www.postimage.org/image.php?v=Ts4...][img]http://s2.postimage.org/41yUr.jpg[/img][/url]

Gerardhhh, 11 jaar geleden

Dank, dat is goed nieuws! Zou iedere garage dit er in kunnen zetten of is hier specialistische apparatuur voor nodig wat weinigen wellicht hebben?

Hans4040 PRO, 11 jaar geleden

bij de aftermarket handel wel los te koop ;

Artikelnummer VKBA 3639
Subgroep WIELLAGERS
Systeem
Merk Skf

JdeP, 11 jaar geleden

[quote=Gerardhhh]Zou iedere garage dit er in kunnen zetten of is hier specialistische apparatuur voor nodig wat weinigen wellicht hebben?[/quote]
Normaal kan iedere garage dit vervangen.

succes!

Gerardhhh, 11 jaar geleden

Dank voor alle reacties!
Ik heb het lager besteld, alleen kom ik overal een ander artikelnr. tegen dan degene die hier worden genoemd, namelijk W702982
Een handige kennis gaat helpen om het erin te klussen. Dankzij jullie reacties spaar ik toch even een goeie 400 euro uit...!

JdeP, 11 jaar geleden

Er zijn wel meerdere fabrikanten van lagers die zo hun eigen nummersysteem hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.