Renault Laguna: aandrijfassen/glijstukken

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

collega's,

het probleem is als volgt. bij (flink) optrekken en met name ook met warmere motor begint de voorkant van de auto te schudden. met een caravan of zware aanhanger erachter is het probleem nog erger. ik zit zelf aan aandrijfassen te denken maar ken de contructie van de laguna niet. het lijkt mij dat er glijstukken in het differentieel zitten waar de assen weer met een soort tripode's inzitten, zoiets hebben wij bij fiat ook.

is dit een bekend probleem bij de laguna en volstaat het om evt. alleen de assen te vervangen?

banden, velgen e.d. zijn in orde. km.stand is ruim 220.000km.

alvast bedankt tom

monteurtom

Geplaatst door monteurtom (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

[quote=monteurtom]het lijkt mij dat er glijstukken in het differentieel zitten waar de assen weer met een soort tripode's inzitten[/quote]
dat klopt

[quote=monteurtom]is dit een bekend probleem bij de laguna en volstaat het om evt. alleen de assen te vervangen?[/quote]
Ik dacht algemeen Renault boven 2 ton. Laguna II nog sneller.
Zit er wel in dat het de assen zijn. Hij maakt zeker ook een toktok geluid (versleten homokineten) bij gas geven in een scherpe bocht?

willyvan (5) PRO, 16 jaar geleden

meestal is rechteraandijfas stuk de binnenste kant zit hoogwaarschijnlijk put in waar driepot in schijft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.