Renault Twingo: aanslaan probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

met deze twingo het volgende probleem : distributieriem gebroken zo bij ons binnen gekomen, kop er af, kleppen vervangen kop klaar gemaakt gemonteerd nieuwe distributieriem er om starten en NIET aan willen slaan??
4a5 keer distributieriem na gekeken sta op tijd. even lijkt het er op of het injektiesysteem geen benziene door wil geven maar na lang aan houden wil die toch bijna aan slaan loopt zelfs even maar sla dan gelijk weer af.

wie weet waar dit aan kan liggen moet er wel bij vermelden dat we de wagen met starthulp moeten starten (batterij is leeg) start motor draait vlot rond en hebben goeie kompressie oja hij heeft een maand stil gestaan voor dat wij er mee aan de gang gingen

wie weet raad??

Luckyluke

Geplaatst door Luckyluke (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je de crash sensor gecontroleerd.rode knop tegen rechter veerpoot,

Luckyluke (0) PRO, 15 jaar geleden

ja gecontroleerd..... hebt de knop ingedrukt (dacht ik ook nog even aan) klikt wel als je hem indrukt maar helpt niks probleem blijft

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Heeft deze 1 of 2 brandstofleidingen? Met 2 zou je de toevoer en retour kunnen omgewisseld hebben. Of het onderdrukslangetje naar de map-sensor vergeten of een stekkertje ergens vergeten.
Is dat degene met distr.riem zonder streepjes? Ben je echt zeker dan van je timing?

Luckyluke (0) PRO, 15 jaar geleden

deze twingo heeft 1 brandstofleiding en die bouw druk op, alles al uitgebreid na gekeken of we inderdaad niks vergeten waren en ja dit is die zelfde twingo maar had gelukig toch nog een riem kunnen krijgen met strepen wel geen orginele maar de timing klopte presies krukas markering naar beneden nokenas makering bij het streepje om hoog en echt alles 4/5 keer gekontroleerd !!!

Garage_LUX (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk eens naar de bdp gever

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Begin basic, krijgt de motor wel benzine? (pomp vast?) Is er een vonk?

Luckyluke (0) PRO, 15 jaar geleden

ok de bdp nog niet gehad gaan we gelijk kontroleren, benzine krijg die zeker in het injectie pijpje (slang los starten en de benzine spuit er uit) maar of de injectors het ook inspuiten is dus de vraag (lijkt van niet) boegies blijven droog en ze vonken goed

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Luister met een schroevendraaier of de injectoren tikken. meet anders de aansturing. Als hij vonkt doet de ontsteking het wél. Komt de toerenteller los met starten?

Luckyluke (0) PRO, 15 jaar geleden

ok mensen probleem opgelost bedankt voor jullie mee denken.
het probleem zat totaal niet in de motor we hebben alleen last gehad van benzine dieven!!!! de tank was leeg toen we de auto klaar gingen maken en toen we de motor klaar haden hebben we natuulijk 10L benzine er in gegooit om te kijken of alles goed werkte maar wat we niet gezien haden was dat de benzine leiding die met een snelkoppeling onder bij de tank aan het filter los gehaald was en er weer op terug gedrukt was maar die zat niet helemaal weer vast geklikt dus daar verloor het systeem zijn druk op. dus er kwam wel benzine bij de injektors maar gewoon niet genoeg druk en daarom wilde die niet aanslaan.
stom van ons dat we dat niet gelijk merkte natuurlijk maar dat kom dat wij onze garage hier op de campo hebben (platteland) van Ibiza en hier wordt alles gewoon in de buiten lucht en half in het gras gerepareerd. en ja dan zie je niet zo gauw wat lekken achter onder de auto. na het vast zetten van de snelkoppeling was het starten en lopen als een zonetje. jongens nogmaals bedankt voor de div. tips en groetjes uit een heet en zonnig Ibiza

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.