Renault Twingo: distributieriem gesprongen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

hallo er is bij ons een twingo binnen gebracht met een gesprongen distributieriem, kop gedemonteerd, kleppen vervangen (waren natuurlijk krom) en kop weer gemonteerd.
(nou hebben wij nooit een twingo binnen gehad dus geen ervaring mee) maar hoe zetten we de distributie weer op tijd?? heb gezocht naar merk tekens maar niks kunnen vinden. en wat mij ook opviel is dat er volgens de boegie kabels cilinder 1 bij de versnelingsbak zit ?????? is dit juist bij twingo?

dus hulp geboden AUB.

Luckyluke

Geplaatst door Luckyluke (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

bij renault is cil 1 altijd aan de bakzijde.je moet de tekens (strepen)van de riem gelijk leggen met de tekens op nokkenas tandwiel en krukas tandwiel

Luckyluke (0) PRO, 15 jaar geleden

ok bedankt voor je snelle reatie en wat nu als je geen orginele riem hebt van renault?? hebben een riem zonder strepen hoop dat het hier ook mee kan anders moeten we er een van de vaste wal over laten komen (duur weer dagen langer) dus is daar dan een foefje voor??

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

het merkteken van de krukas staat recht naar beneden dan kun je een stift van 8mm in een gat steken rechts onder in het blok net boven het carter (eerst torx bout er uit draaien).merkteken van de nokken as recht omhoog maar of daar nog iets te blokkeren is weet ik niet ik werk altijd met de strepen op de riem

Luckyluke (0) PRO, 15 jaar geleden

ok bedankt daar kunnen we wat mee.
heb nog een vraagje : de klepen speling en aanhaal moment voor de nokkenas wil ik ook graag nog hebben.
als je die ook nog voor mij hebt ben ik helemaal gered en kan ik het ding af maken.
al vast bedankt van uit een zonig Ibiza.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.