Renault Espace: Aansluiten trekhaak Renault Espace 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

Goedemiddag,

Ik wil zelf een trekhaak monteren op mijn Renault Espace (1998 type JE). Hoe sluit ik de electronica (7 polig) aan? Zit er ergens een standaardaansluiting, bijvoorbeeld bij achterlicht of in zekeringkastje in motorcompartiment? Zijn er aansluitschema's/tekeningen beschikbaar via internet?

TSL

Geplaatst door TSL (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

robert10078 (0), 15 jaar geleden

Het zijn bijgeleverde connectoren die aangesloten moeten worden op de zekeringenkast onder de motorkap, en een deel aansluiten in de kofferbak. Kabel moet onder de auto door naar voren en dan aansluiten.
Link van brink trekhaken:

http://www.brinkweb.com/kabelset.php?tid...

Wijst zichzelf. Is alleen een crime om de kabel onder de auto naar voren te krijgen. Let wel op dat je de kabel niet in de buurt van de uitlaat vastmaakt (wordt ook voor gewaarschuwd!!)

TSL (0), 15 jaar geleden

Dank je wel Robert. Waar zit die aansluiting precies in de zekeringkast? Is dat die grote grijze stekker links onder in?

robert10078 (0), 15 jaar geleden

Tom,

Het is inderdaad een grote grijze stekker (in de zekeringenkast). Of deze ook onderin zit weet ik helaas niet meer (is al meer dan een jaar geleden). Maar nogmaals, gebruik makend van een zg. "voertuigspecifieke" kabelset, kun je bijna geen fouten maken. Gebruik a.u.b. geen universeel kabelsetje, is veel goedkoper maar daar krijg je spijt van (is mij, uiteraard een keer eigenwijs geweest, overkomen: nooit weer !). Kan alleen bij auto's zonder electronica, en waar vind je die tegenwoordig nog...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.