Renault Grand Espace: dCi motor slaat spontaan af en kan direct weer gestart worden..

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dCi

De motor slaat spontaan af (display geeft kort melding door een sinusachtig figuurtje te tonen) maar kan direct weer gestart worden en loopt dan goed voor een half uur. Is enkele keren gebeurd. Diagnose geeft aan dat het met de inspuitsysteemdruk heeft te maken. Wat kan de oorzaak zijn?

Ruysink

Geplaatst door Ruysink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RBJR (0) PRO, 15 jaar geleden

he cees ik heb vorigeweek het zelfde probleem gehad met 2 autos allebij een espace de ene was de bedrading op de egr klep die tegen elkaar waren door geschuurt de andere zijn ze aan het uitlezen nog geen reactie gehad zodra ik wat weet laat ik het horen

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

ff uitlezen waarschijnlijk drukval in brandstof druk

Ruysink (0), 15 jaar geleden

Wat zou de oorzaak van de drukval in de brandstofdruk kunnen zijn? Een defecte pomp? een defecte injector?

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Even een lektest op de retour van de verstuivers uitvoeren. Ik weet niet in hoeverre je hierin thuis bent, want hiervoor heb je wat slangetjes, koppelstukjes en maatbekertjes nodig. Beter aan een prof. overlaten. Deze test kan stationair uitgevoerd worden, maar ook rijdend en dat geeft een goed resultaat. Als dat o.k. is vrees ik voor de hogedrukpomp. Toch ook de drukregelaar op de rail controleren, stekker en bedrading...
Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.