Renault Mégane 2009: ABS

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500

Het gaat hier om een Renault Megane Scenic phase 3.
Bij het vertrekken begint de auto te bokken om dan zonder ook maar iets van vermogen verder te rijden. Na zo een beetje te "kruipen" komt de foutmelding tevoorschijn van ABS, met de melding -contoleer remsysteem- en krijg ik het volle vermogen.
Ik heb geen foutcodes in het motormanagement maar wel 2 in de ABS van de beide achterste wielsensoren.
Life data uitgelezen en gezien dat als ik de foutcodes wis en begin te rijden geen toerentalsignaal krijg van de achterwielen en heb nul vermogen.
Na dus een klein beetje verder rijden beginnen de lampjes te branden en heb het volle vermogen terug, op dit moment geven beide achterste toerentalsensoren 655 km/h aan.

Even erbij vermelden dat wanneer ik de ESP uit ze met de schakelaar ik ten allen tijde vermogen heb.

Iemand een idee??

kdz

Geplaatst door kdz PRO , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door oldford PRO, 6 maanden geleden

Tja, ESP grijpt in als er een snelheidsverschil is tussen voor en achter. Dat verklaart het ontbreken van vermogen. Als de foutcodes eenmaal gezet zijn, dan werkt het ESP niet meer.
Dus begin maar met uitzoeken waarom de achterste wielsensoren geen signaal geven.
Lijkt mij logisch om met de bedrading te beginnen.

    Was corrosie op stekker ABS eenheid. Deze zo goed als ik kon opgekuist, zit op een leuke plaats, maar tot nu toe geen problemen meer gehad. - kdz PRO, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.