Renault Megane: ABS en service lampje blijven branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 14i 16v

Hallo allemaal, ik heb een Megane Coupe van 1999 het volgende probleem wat we hebben is dat links achter de remtrommel vernieuwd hebben maar ze hebben de verkeerde trommel erop gezet zonder ABS ring. Nu hebben ze dat veranderd voor een remtrommel met WEL een ABS ring. Maar nu komt het probleem nu blijft mij het ABS en service lampje branden....Hoe kan dit en moet dit bij de Renault dealer gereset worden.Wie heeft de oplossing of heeft dit ook bij de hand gehad.En wie weet waar de ODB stekker zit.Had al op forum gekeken maar stond er niet bij.Wie kan mij verder helpen.

benny221

Geplaatst door benny221 (50) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Heino4267 (110), 9 jaar geleden

De ABS-ring van de vervangen trommel moet hetzelfde aantal tandjes hebben als de ABS-ring aan de niet-vervangen kant op dezelfde as.
Het verhaal begint dus bij 2 x tandjes tellen en vergelijken ....

benny221 (50), 9 jaar geleden

Deze kloppen aan alle bij kanten deze zelfde hoeveelheid tanden.

kaleido 1 (945) PRO, 9 jaar geleden

sensor zit dicht genoeg bij de ring ?

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

probeer maar eerst de storing te resetten

benny221 (50), 9 jaar geleden

okee maar daar voor moet ik naar de renault dealer toe anders kan het niet denk ik.

benny221 (50), 9 jaar geleden

ja de ring van de sensor zit er dicht erop maar deze kan maar op 1 manier.

kaleido 1 (945) PRO, 9 jaar geleden

Dan toch maar eens uit lezen , waar het fout gaat.

benny221 (50), 9 jaar geleden

Er zijn ook van die 'Renault CanClip V146 februari 2015 uitlezen scanner in de handel zijn deze goed en kun je er mee resetten??? Of toch gewoon naar de dealer gaan om uit te laten lezen.

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Heb je eigenlijk al gereden met de auto nadat je de ABS-ring gemonteerd hebt? Het systeem moet wel eerst een signaal kunnen zien.
EOBD poort zit in het zekeringkastje, onder een bruin afdekklepje.

benny221 (50), 9 jaar geleden

Hallo allemaal, ik had een stukje gereden maar denk niet ver genoeg. Nu heb ik een behoorlijk stuk gereden en nu is het lampje van de ABS en service uit. Bedankt De Weert voor de reactie en de oplossing top. Hoef ik gelukkig niet naar de dealer toe. Allemaal bedankt voor het meedenken.

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Mooi zo!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.