Renault Laguna: Achteras rubbers

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Hallo,

Volgens de dealer zijn de achterasrubbers versleten en nou is mijn vraag zijn die rubbers makkelijk zelf te vervangen en heb je daar een pers voor nodig?? Bij de dealer gaat het me rond de 325 euries kosten..

mvgr Maurice.

maurice1982

Geplaatst door maurice1982 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Kan je zelf vervangen maar is een rot klus zonder juiste gereedschap. De dealer heeft er een tool voor. Als je ze zelf wilt vervangen gaat het het gemakkelijks om de complete achteras er onderuit te halen. Maar rond bellen loont, er zijn bedrijven die het goedkoper doen.

lkradolfer4 (0), 14 jaar geleden

het gaat ook makkelijk met de achteras er nog onder
met een grote poelietrekker kan je het maken je druk ze eruit en trek ze erin maar je hebt ook wat hulp gereedschap nodig voor het eruit en erin te drukken
komplete as eronderuit halen kan ook remleiding los abs sensor los uitkijken dat je hem niet afbreekt succes!
rubbers kosten dacht ik ongeveer €40 per stuk

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Let op dat links en rechts verschillend zijn, dat ze op de juiste plaats zitten en dan de strips die aan een kant op de rubber zitten recht zitten. Zodat als je over de lengte van die strip kijkt dat je naar de andere rubber kijkt. (moet een lijn zijn, als je ziet begrijp je het wel)

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

en ,al vervangen?

maurice1982 (0), 14 jaar geleden

Middag,

Gisteren de rubbers vervangen... we hebben er 2 uur en 35 min over gedaan..daarna kwam er nog een maat van ons met dezelfde problemen en toen hebben we zijn auto ook gedaan en geloof het of niet maar die deden we in 1 uur en 40 min..klus blijkt makkelijker dan gedacht.. een grote moker en je slaat de rubbers er vrij makkelijk uit..de nieuwe konden we er voor de helft in drukken zonder olie of ander smeer middel..een mooi plat stuk ijzer werkt perfect om tikken op de randen te geven..!

al met al weer een dus een vrij makkelijk klusje en om daar nou 330 euro voor te betalen bij de dealer terwijl we nu 72,38 kwijt waren.. 70 voor de rubbers en 2,38 voor de remvloeistof..toch 260 euries bespaart..

Mvgr Maurice.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.