Renault Laguna: versnellingsbak vast

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: F3R

Heb een andere motor in mijn laguna geplaatst . Tijdens het monteren van de motor aan de versnellingsbak is de bak van mijn workmate gevallen.
De motor en bak zitten nu terug in de auto en alles zowat een beetje aangesloten, echter den versnellingsbak zit vast. Ik kan de versnellingspook alleen maar van links naar rechts bewegen.De koppeling lijkt goed te werken ,tenminste als ik het pedaal indruk geeft dit een normaal gevoel.De aandrijfassen kan ik gewoon rond draaien...Hij staat dus in zijn vrijloop...
Wat nu?
Ik denk het achterdeksel van de bak nemen en eens kijken..Maar over versellingsbakken weet ik verder echt niets...

mvg

elfried

Geplaatst door elfried (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Wat gebeurt er nu als je het bedieningsmechanisme handmatig beweegt op de bak zelf ?

Gr Stefan

elfried (0), 14 jaar geleden

Niets ,het palletje zit muurvast,op en neer bewegen gaat wel...

elfried (0), 14 jaar geleden

Heb hem zover dat ie weer schakelt , maar niet in zijn 5. Op de bak zelf geprobeerd maar dat lukt niet. Hij gaat er een stukje in maar niet verder.

elfried (0), 14 jaar geleden

Dus witte kap er afgedaan. Bij inschakelen aan de bak in 5 gaat de schakelstang inderdaad tot aan de synchroring-zeg maar de geelgouden ring maar niet over de zwarte ring die aan het tandwiel en dus de primaire as vastzit. Verder zie ik dat de synchroring licht verschuifbaar is maar misschien is dit normaal.
Ik weet niet of het komt doordat de schakelvorkas er niet verder inkan of dat de mof niet over de synchro-zwarte ring kan geschoven worden.
Heb geprobeerd om de schakelvorkas helemaal uit te trekken zodat ik de mof eruit kan nemen en met de hand proberen of ik er hem helemaal over krijg maar dat lukt me niet . Misscien houdt de veer dit tegen maar hoe krijg ik die dan ingedrukt ?Ik wil ook geen onnodige kracht zetten.
Ik hoop in ieder geval dat de bak er niet uit moet...
Ik lees op´mijn cdrommeke ook iets over een aanloopstuk maar weet niet of dit er iets mee te maken heeft. Kan ik dat er zo uitdraaien om te kijken of dit misschien de as tegenhoudt?

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.