Renault Laguna: bobine(s)??, mijn probleem auto happert, stottert, ploft, houd i

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste lezers

Zou iemand mij kunnen vertellen waar ik de bobine(s) kan vinden onder de motorkap van mijn renault laguna. Mijn auto happert, stottert, ploft, houd in , uitlaat wordt soms roodgloeiend en rijd zeer slecht op dit moment. Zou iemand mij buiten de bobine(s) een andere oorzaak kunnen geven. Ik zou in ieder geval graag willen weten waar de bobine(s) zit(ten).

Alvast bedankt,

Aschwin

Aschwin74

Geplaatst door Aschwin74 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

skybolt (0), 14 jaar geleden

Andere oorzaken kunnen zijn ,verkeerde brandstof getankt en daardoor pingelen detoneren en erg heet worden. verkeerde kleptiming doordat distributie niet goed meer staat ,valse lucht in het inlaat traject ,verkeerd brandstof lucht mengsel,verkeerd ontstekings tijdstip ,verbrande kleppen. De bobines kun je vinden door het volgen van je bougiekabels eerst kom je de verdeler tegen en daarna waarschijnlijk je bobine(zo zit het ongeveer bij mijn megane).

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Skyb, ....

Als iemand vraagt waar de bobine (s) zitten, dan moet je niet een lijst opsommen wat het allemaal nog meer kan zijn. Daar heeft hij niets aan.

Ashwin, bobine zit rechtstreekt op de bougie (s)

[url=http://img223.imageshack.us/i/penbobiner...][img]http://img223.imageshack.us/img223/3315/...[/img][/url]

S6

Gr. Ralf

skybolt (0), 14 jaar geleden

Eh...er word buiten de bobines nog een mogelijkheid gevraagd .

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt Skybolt.
Maar ik denk dat je hem daardoor, op het verkeerde spoor zet.

We vernemen wel hoe dit verder gaat.


Ralf

skybolt (0), 14 jaar geleden

geeft niks ,we zien het wel .als hij straks maar weer geholpen is.

grtjs Rob

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk heeft hij zeker wat aan het antw van Skybold!

Hij vraagt niet alleen waar de bobine's zitten,maar geeft ook aan dat zijn uitlaat roodgloeiend word en erg slecht loopt..en daar is ook antwoord op gegeven,vrij normaal lijkt mij.

Gr Stefan

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

z........

stefan84 (0), 14 jaar geleden

z........ slaapt

Aschwin74 (0), 14 jaar geleden

[quote=skybolt]Andere oorzaken kunnen zijn ,verkeerde brandstof getankt en daardoor pingelen detoneren en erg heet worden. verkeerde kleptiming doordat distributie niet goed meer staat ,valse lucht in het inlaat traject ,verkeerd brandstof lucht mengsel,verkeerd ontstekings tijdstip ,verbrande kleppen. De bobines kun je vinden door het volgen van je bougiekabels eerst kom je de verdeler tegen en daarna waarschijnlijk je bobine(zo zit het ongeveer bij mijn megane).[/quote]
In ieder geval allemaal bedankt voor jullie tips en nee ik zzzzzz.......slaap niet :-) verkeerde brandstof is sowieso niet van toepassing, kleptiming/distributie zou ik niet weten, valse lucht kan ik wel inkomen, maar hoe controleer ik dat? Brandstof/lucht mengsel ook, maar ook hier hoe controleer ik dat en hoe kan ik dat corrigeren? En na de verdeler van de bougiekabels kom ik direct uit op het blok en zie ik geen bobine(s). Kan het ook zijn dat de verdelers kapot zijn?

Alvast bedankt en ik zal proberen om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Ralf_Jensen]Beste Skyb, ....

Als iemand vraagt waar de bobine (s) zitten, dan moet je niet een lijst opsommen wat het allemaal nog meer kan zijn. Daar heeft hij niets aan.

Ashwin, bobine zit rechtstreekt op de bougie (s)

[url=http://img223.imageshack.us/i/penbobiner...][url]http://img223.imageshack.us/img223/3315/...[/url][/url]

S6

Gr. Ralf[/quote]
een laguna van 97 heeft nog gewoon bougie kabels en geen pen bobines dus ff de bougiekabel nalopen om te kijken waar hij uitkomt dat is de bobine

skybolt (0), 14 jaar geleden

Je zou kunnen beginnen met het controleren van je bougies, de kleur en staat kunnen je soms al een eind opweg helpen met zoeken naar een oorzaak.Is er een bougie die afwijkt van de rest dan betekent dat dat het probleem alleen voor desbetreffende cilinder geld (dus bijvoorbeeld lekke klep,kapotte bougie,kapotte (pen)bobine,verdeler,bougie kabel, enz.
Zit er onderling geen verschil in dan word de oorzaak vaak wat algemener ,bijvoorbeeld kleptiming niet goed,
valse lucht, verkeerde brandstof.
Dit zijn alleen maar voorbeelden ,misschien heb je er wat aan.

grtjs Rob

Aschwin74 (0), 14 jaar geleden

Inmiddels heb ik de startmotor, bougies en bobines vervangen, maar het probleem houd aan. Zou het probleem ook de stappenmotor en/of MAP sensor kunnen zijn.

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Als je uitlaat roodgloeiend wordt, kan het ook liggen aan een verstopte katalysator. Dit is op dit forum al eerder voorbij gekomen.
In dat geval maken ze de uitlaat vooraan los en hangen ze die tijdelijk op aan de auto. Als de auto dan normaal trekt en ontsteekt kan het zijn dat de katalysator-inhoud is verbrokkeld en de uitlaat blokkeert. In dat geval de katalysator vervangen.

Aschwin74 (0), 14 jaar geleden

Zo gezegd zo gedaan: de katalysator vervangen en gelijk de voorpijp. Deze was ook niet meer in zijn beste staat. De motor is verder goed afgesteld door een monteur en mijn auto loopt weer als een zonnetje. Uiteindelijk koste me dit (startmotor, bougies, 2 bobines, katalysator, voorpijp en afstellen (laatste 3 door een monteur)) €540,- bij elkaar. Op zich helemaal niet zo heel erg duur als je het mij vraagt. In ieder geval iedereen bedankt voor jullie ideeen, advies en op- of aanmerkingen.

Aschwin

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Ben blij voor je dat het nu is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.