Renault Megane: achterlicht

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Als ik mijn knipperlicht naar links aan doe gaat het mist achterlicht aan, als ik dan ook nog rem gaat het knipperlicht bijna uit brand heel zwak en knippert niet meer.Dan knippert wel de remverlichting van het achterlicht en in de achterruit het derde remlicht dus. weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen . Bedankt alvast groetjes eddy vleugels.

weetniet123

Geplaatst door weetniet123 , lid sinds 11 jaar geleden

6 Reacties

garageburgwal PRO, 11 jaar geleden

Slechte massa op a licht. Het beste kun je even een los draadje trekken tussen printplaat a licht en massa auto. Dan ben je voor altijd van het probleem af.

renault-monteur PRO, 11 jaar geleden

het beste is om de hele achterlichtstekker te vervangen

't garagistje PRO, 11 jaar geleden

Het beste is doen wat garageburgwal zegt nml een massa draad bijtrekken op printplaat.
Er brandt 1 pin in (de massa) de andere pinnen zijn goed. Heb er al tientallen zo gedaan met een goeie prijs en tevreden klant als gevolg.

Heino4267, 11 jaar geleden

En Eddy, als je niet weet welke verbinding in de achterlichtunit je moet voorzien van een extra draad:
- haal de printplaat van het achterlicht tevoorschijn (zoals je ook doet als je een kapotte lamp vervangt)
- bekijk die printplaat goed: er is EEN spoortje dat naar/langs alle lampen op de printplaat loopt: dat is het massaspoor en dat maakt ergens onvoldoende contact met het ijzer van de auto. Kijk waar ergens je aan dat spoor een draad kunt vastmaken (klein gaatje boren en een draad onder de schroef op het blanke printspoor klemmen, of vastsolderen), waarvan je het andere eind van die draad ergens onder een schroef/bout die goed contact maakt met de ijzeren carrosserie vastklemt.
Klaar, gerepareerd.

weetniet123, 11 jaar geleden

bedankt allemaal ga het probeeren.groetjes eddy

weetniet123, 11 jaar geleden

probleem is opgelost bedankt nog iedereen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.